EUR: 322,83 Ft
CHF: 286,86 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb X.kerület

Már most megtanultak közlekedni

Zsolt és Norbert  tízezer másik diáknál is jobbak voltak
Fotó: Kecskeméti Dávid

Nagyszabású családi napi rendezvénnyel zárult a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt múlt vasárnap a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A nyertesek robogóval és ingyenes jogosítványszerzéssel gazdagodtak.

A KRESZ-tesztet még február közepén indította a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány. A háromfordulós verseny első részeként bárki kitölthetett egy online tesztet, ezt tízezernél többen meg is tették. A második fordulóba és a döntőbe csak a 14–24 évesek juthattak tovább. Mindkettőt április 23-án tartották a Silverkart Budapest Gokart és Rendezvényközpontban. A szervezők a második fordulóba – ahol szintén KRESZ-tesztet kellett kitölteni – a legügyesebben és leggyorsabban játszó ezer játékost hívták meg. Közülük került ki a legjobb 24, akik egy szimulátoros selejtezőn folytatták a csatát, és feleződött le ezután a mezőny. A legjobb 12 játékos már élesben, gokartvezetés közben mutatta meg tudását. Ebben komoly előnye volt a későbbi győztes Hidegföldi-Mórocz Zsoltnak.


Hatalmas csata folyt a gokartpályán
( Fotó: Sáfár Tibor)

A BME járműmérnöki karára járó 19 éves fiú győzelmének köszönhetően egy autóvezetői tanfolyamon való ingyenes részvétellel gazdagodott, míg a szabályok értelmében a másik nyertes, a Budapesti Osztrák Iskola 16 éves tanulója, Sós Norbert egy robogót nyert.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.