EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Belföld

Már Sorossal is kokettál a Jobbik

Vona Gábor mindenre képes, hogy feljebb tornássza hanyatlóban lévő pártját. Nem elég, hogy az egykor kőkemény, radikális Jobbik erősen „cukisodott”, de most már Soros Györggyel is kokettál, ugyanis a komplett Jobbik-frakció bojkottálta a CEU-t is érintő felsőoktatási törvény megszavazását.

Vona Gábor egy tavalyi interjújában még arról beszélt, hogy pártja kamaszból felnőtté vált, és változik. Ezután jöttek a hanukaköszöntők és egyéb, a tagság többsége számára érthetetlen megnyilvánulások. Így nem csoda, hogy a Jobbik támogatottsága folyamatosan csökken. Vona kapkod, sőt már arra is hajlandó volt, hogy összekacsintson Soros Györggyel. Mi másnak lenne tulajdonítható, hogy a Jobbik kedden nem szavazott a Soros-egyetemet, a CEU-is is érintő felsőoktatási törvény módosításáról. Pedig a pártban sokan gondolnak mást.
Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene, hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni – közölte korábban Toroczkai László alelnök. Később Vona Gábor elnök és a vezetés  homlokegyenest mást mondott, a törvénymódosítást pedig nem szavazták meg, ezzel is kedvezve Sorosnak.

/Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője blogbejegyzésében úgy fogalmazott, a Jobbik az elmúlt időszak legnagyobb vesztesének számít, rövid idő alatt félmillió szimpatizánst vesztett, így egy mostani választáson lényegesen rosszabb eredményt érne el, mint 2014-ben.

A CEU melletti keddi demonstráción – ahol egyébként számos balliberális politikus, például Kunhalmi Ágnes, Hiller István és Demszky Gábor is megjelent – jelentették be, hogy másnap fővárosi hidakat zárnak le. Szerdán reggel 8-kor hatalmas médiaérdeklődés fogadta a várt akciót. Ehhez képest három ember jelent meg a „hídlezárók” részéről, miközben az újságírók legalább tízszer ennyien voltak. Bucsek Gábor, Budapest rendőr-főkapitánya a gyülekezési jogról szóló törvény alapján tiltotta meg a hídlezárást, ugyanis a bejelentés arról szólt, hogy április 5-én több hidat is lezárnának Budapesten, ám a rendőri vezető szerint így más útvonalon nem biztosítható a közlekedés.


Kapcsolódó Cikkek