EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Külföld

Maroknyi Soros-tüntető próbált hírt hamisítani

Pár Soros-párti tüntető elhatározta, hogy megpróbál ellopni egy tüntetést Berlinben, mintha az ott lévő emberek is hozzájuk tartoznának – számolt be a 888.hu.

A baloldali sajtó büszkén számolt be, hogy külföldön is Soros-párti tüntetést tartottak, méghozzá nagy tömeggel. Igen ám, csak ebből egy szó sem igaz. Berlini magyarok egy kis csoportja bepróbálkozott azzal, hogy a Pulse of Europe nevezetű demonstrációsorozatot Soros-párti tüntetéssé varázsolja. Mindössze annyi történt, hogy kinyomtattak pár transzparenst, és egy fotó erejéig odaálltak a tömeg elé, rátelepedve a tüntetésre.


A német fővárosban hetek óta tartanak baloldali csoportok EU-párti demonstrációkat, ennek köze sincs a Soros-párti erőlködéshez. Az eseménysorozatnak még Facebook oldala is van, 85 ezer követővel, azonban a Soros-párti tüntetésről természetesen egy szó sem esik, érdekes módon a saját képeik között egyszer sem láthatóak a hírhamisító transzparensek.

fotó: twitter

Az álhírt természetesen az RTL Klub is lehozta az esti híradójában.


Soros Magyarországon mindent bevetett, mégsem jöttek tömegével a tüntetők

Nem jött be a várva várt megmozdulás itthon sem, pedig Soros György mindent megpróbált, bu­szo­kat szer­ve­zett, re­pü­lő­je­gye­ket osz­tott, de hiába, a tömeg elmaradt, kevesebben voltak a vártnál.

A milliárdos üzletember minden követ megmozgatott, hogy minél többen jöjjenek a budapesti tüntetésre, azonban a nagy tömeg elmaradt. A balliberális oldalak arról számoltak be, hogy milyen sokan vannak a vasárnapi, Soros-egyetem melletti tüntetésen, ám a szervezők sokkal több emberre számítottak – írja a Ripost.

Ám mindez kudarcba fulladt. A befektetett energiához képest egyértelmű csalódás az összegyűltek létszáma, nagyon messze van az elvárttól. Ennél még Pukli István hívó szavára, a kockás inges tanártüntetésen is többen jelentek meg.

Várva várt tömeg nem, erőszakos és rendőröket dobáló liberálisok viszont nagyon is

A Soros-egyetem mellett tüntető emberek egy része rátámadt az M1 stábjára és a rendőrökre a Parlament előtt. Először a rendőrökkel kezdtek dulakodni. Miután néhány hangadó kiadta a támadás parancsot, nekifutottak az egyenruhásoknak – írta a köztévé helyszínről tudósító kollégája.

A 888.hu számolt be róla, hogy üvegekkel, fémtárgyakkal, műanyag palackokkal dobálták meg a rendőröket a Soros-egyetem melletti, kormányellenes tüntetés résztvevői a Kossuth téren. Előzőleg a köztévé riporterét, operatőrét, technikusát molesztálták az agresszív tüntetők, akiknek menekülniük kellett. Rohamrendőrök gyülekeztek a Parlamenthez közeli utcákban. A PestiSrácok.hu riporterére rátámadtak a tüntetők, és felkötéssel fenyegették meg – írta a lap helyszíni tudósítója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.

  • Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna illegális gyógyszert foglalt le az Interpol

    Ötszáz tonna, interneten árusított illegális gyógyszerészeti terméket – hamis rákgyógyszereket, fájdalomcsillapítókat és engedély nélküli fecskendőket – foglalt le 116 országban tartott összehangolt razziák során az Interpol – közölte a nemzetközi rendőrségi szervezet kedden.