2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Maroknyi Soros-tüntető próbált hírt hamisítani

Pár Soros-párti tüntető elhatározta, hogy megpróbál ellopni egy tüntetést Berlinben, mintha az ott lévő emberek is hozzájuk tartoznának – számolt be a 888.hu.

A baloldali sajtó büszkén számolt be, hogy külföldön is Soros-párti tüntetést tartottak, méghozzá nagy tömeggel. Igen ám, csak ebből egy szó sem igaz. Berlini magyarok egy kis csoportja bepróbálkozott azzal, hogy a Pulse of Europe nevezetű demonstrációsorozatot Soros-párti tüntetéssé varázsolja. Mindössze annyi történt, hogy kinyomtattak pár transzparenst, és egy fotó erejéig odaálltak a tömeg elé, rátelepedve a tüntetésre.


A német fővárosban hetek óta tartanak baloldali csoportok EU-párti demonstrációkat, ennek köze sincs a Soros-párti erőlködéshez. Az eseménysorozatnak még Facebook oldala is van, 85 ezer követővel, azonban a Soros-párti tüntetésről természetesen egy szó sem esik, érdekes módon a saját képeik között egyszer sem láthatóak a hírhamisító transzparensek.

fotó: twitter

Az álhírt természetesen az RTL Klub is lehozta az esti híradójában.


Soros Magyarországon mindent bevetett, mégsem jöttek tömegével a tüntetők

Nem jött be a várva várt megmozdulás itthon sem, pedig Soros György mindent megpróbált, bu­szo­kat szer­ve­zett, re­pü­lő­je­gye­ket osz­tott, de hiába, a tömeg elmaradt, kevesebben voltak a vártnál.

A milliárdos üzletember minden követ megmozgatott, hogy minél többen jöjjenek a budapesti tüntetésre, azonban a nagy tömeg elmaradt. A balliberális oldalak arról számoltak be, hogy milyen sokan vannak a vasárnapi, Soros-egyetem melletti tüntetésen, ám a szervezők sokkal több emberre számítottak – írja a Ripost.

Ám mindez kudarcba fulladt. A befektetett energiához képest egyértelmű csalódás az összegyűltek létszáma, nagyon messze van az elvárttól. Ennél még Pukli István hívó szavára, a kockás inges tanártüntetésen is többen jelentek meg.

Várva várt tömeg nem, erőszakos és rendőröket dobáló liberálisok viszont nagyon is

A Soros-egyetem mellett tüntető emberek egy része rátámadt az M1 stábjára és a rendőrökre a Parlament előtt. Először a rendőrökkel kezdtek dulakodni. Miután néhány hangadó kiadta a támadás parancsot, nekifutottak az egyenruhásoknak – írta a köztévé helyszínről tudósító kollégája.

A 888.hu számolt be róla, hogy üvegekkel, fémtárgyakkal, műanyag palackokkal dobálták meg a rendőröket a Soros-egyetem melletti, kormányellenes tüntetés résztvevői a Kossuth téren. Előzőleg a köztévé riporterét, operatőrét, technikusát molesztálták az agresszív tüntetők, akiknek menekülniük kellett. Rohamrendőrök gyülekeztek a Parlamenthez közeli utcákban. A PestiSrácok.hu riporterére rátámadtak a tüntetők, és felkötéssel fenyegették meg – írta a lap helyszíni tudósítója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Én vagyok Bruce Lee!

  Én vagyok Bruce Lee!

  A 8 éves Ryusei Imai bármennyire is hihetetlen, de kisbaba kora óta rajong a legendás Bruce Lee-ért. A japán kisfiú eltökélt szándéka, hogy egyszer olyan híres és hatalmas harcművész lesz, mint példaképe, ezért naponta több órát edz és tanul, na és persze a “kis sárkány” filmjeit is rongyosra nézi.

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.