EUR: 322,44 Ft
CHF: 282,43 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Székesfehérvár

Meghosszabbítják A Döntés című kiállítás nyitvatartását

– A nagy érdeklődésre tekintettel meghosszabbítják A Döntés című kiállítás nyitvatartási idejét, amely a Kortárs Művészeti Fesztivál végéig, azaz május 20-ig lesz megtekinthető a Csók István Képtárban – jelentette be Cser-Palkovics András polgármester és Kulcsár Mihály múzeumigazgató.

A Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában a magyar kultúra napján, január 22-én nyílt kiállítás Somogyi Győző festő- és grafikusművész magyar hősöket és az Árpád-házi szenteket bemutató képeivel, valamint Párkányi Raab Péter szobrász- és fotóművész 66 fotografikájával. A tárlatot sok szakmai kritika érte, de a szervezők szerint sikeres.


A kurátor, Tóth Norbert maga is vállal tárlatvezetést Fotó: szekesfehervar.hu

A kiállítás eredetileg április 30-ig tervezett nyitvatartási idejét meghosszabbítják. A polgármester bejelentése szerint a látogatók száma a napokban átlépi a tízezret. Beszélt arról is, hogy a Seuso-kiállítás vezeti a rekordot a látogatottság tekintetében, ami a négy hónapos nyitvatartása alatt elérte a 35 ezres látogatói számot.

Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója szerint kiváló alkotások szerepelnek ebben a tárlatban. Bejelentette: a tízezredik látogató ajándékként családi belépőt kap a Pompeji kiállításra, a Floraliára a Gorsiumba és egy vacsorameghívással is kedveskednek neki.

A kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár érvényes olvasójegyeivel továbbra is ingyenesen tekinthető meg. (A kritikusok szerint a nézőszám így kicsit torz lehet, hiszen a könyvtárlátogatókat is „beszámolják”.) A Csók István Képtár hétfőtől péntekig, valamint vasárnap 10-18 óra, míg szombaton 9-18 óra között várja a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek