EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Nagykanizsa

Meghozták a (kultúr)tavaszt

Idén is figyelemre méltó kínálattal, minőségi kultúresszenciával várta a nagyérdeműt a Tavaszi Művészeti Fesztivál.

A Kanizsai Kulturális Központ (KKK) hagyományos rendezvénye ezúttal világot meghódító szuperprodukcióval (az ExperiDance Fergetegese), hazai sztárokkal (például Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncertje), színházzal, kiállítással és helyi minőséggel fűszerezve uralta a húsvét előtti kultúrkínálatot. Nem ok nélkül nyugtázta elégedetten a nyolc program egyöntetű sikerét Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója, aki szerint az érdeklődők „szép keresztmetszetet” kaphattak a magyar kultúrából, annak sokszínűségéből.


A Fentős Ferenc Kamarazenekar régizene-koncertjével zárult a fesztivál (Fotó: Gergely Szilárd)

Az események különlegessége volt az is – mint arra Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő korábban utalt –, hogy csupa olyan helyszínre invitált a fesztivál, amely valamilyen kerek évfordulóhoz kapcsolódik. A HSMK épületének 40., a Medgyaszay Ház alapításának 90. születésnapját ünnepelte nemrégiben a város, a református templom pedig úgy illeszkedik ebbe a sorba, hogy idén 500 éves a reformáció, amely a művészetekre is nagy hatást gyakorolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.