EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Nagykanizsa

Meghozták a (kultúr)tavaszt

Idén is figyelemre méltó kínálattal, minőségi kultúresszenciával várta a nagyérdeműt a Tavaszi Művészeti Fesztivál.

A Kanizsai Kulturális Központ (KKK) hagyományos rendezvénye ezúttal világot meghódító szuperprodukcióval (az ExperiDance Fergetegese), hazai sztárokkal (például Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncertje), színházzal, kiállítással és helyi minőséggel fűszerezve uralta a húsvét előtti kultúrkínálatot. Nem ok nélkül nyugtázta elégedetten a nyolc program egyöntetű sikerét Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója, aki szerint az érdeklődők „szép keresztmetszetet” kaphattak a magyar kultúrából, annak sokszínűségéből.


A Fentős Ferenc Kamarazenekar régizene-koncertjével zárult a fesztivál (Fotó: Gergely Szilárd)

Az események különlegessége volt az is – mint arra Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő korábban utalt –, hogy csupa olyan helyszínre invitált a fesztivál, amely valamilyen kerek évfordulóhoz kapcsolódik. A HSMK épületének 40., a Medgyaszay Ház alapításának 90. születésnapját ünnepelte nemrégiben a város, a református templom pedig úgy illeszkedik ebbe a sorba, hogy idén 500 éves a reformáció, amely a művészetekre is nagy hatást gyakorolt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.