2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Nagykanizsa

Meghozták a (kultúr)tavaszt

Idén is figyelemre méltó kínálattal, minőségi kultúresszenciával várta a nagyérdeműt a Tavaszi Művészeti Fesztivál.

A Kanizsai Kulturális Központ (KKK) hagyományos rendezvénye ezúttal világot meghódító szuperprodukcióval (az ExperiDance Fergetegese), hazai sztárokkal (például Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncertje), színházzal, kiállítással és helyi minőséggel fűszerezve uralta a húsvét előtti kultúrkínálatot. Nem ok nélkül nyugtázta elégedetten a nyolc program egyöntetű sikerét Kovácsné Mikola Mária, a KKK igazgatója, aki szerint az érdeklődők „szép keresztmetszetet” kaphattak a magyar kultúrából, annak sokszínűségéből.


A Fentős Ferenc Kamarazenekar régizene-koncertjével zárult a fesztivál (Fotó: Gergely Szilárd)

Az események különlegessége volt az is – mint arra Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő korábban utalt –, hogy csupa olyan helyszínre invitált a fesztivál, amely valamilyen kerek évfordulóhoz kapcsolódik. A HSMK épületének 40., a Medgyaszay Ház alapításának 90. születésnapját ünnepelte nemrégiben a város, a református templom pedig úgy illeszkedik ebbe a sorba, hogy idén 500 éves a reformáció, amely a művészetekre is nagy hatást gyakorolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.