2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Tatabánya

Megkezdődtek a tavaszi útfelújítások

2016-ban 500 millió forint rendkívüli támogatást biztosított a kormány a Modern Városok Program keretében Tatabánya útjainak felújítására. A nyolc kiválasztott szakaszból hat el is készült.

A tél beköszönte miatt az idei esztendőre tolódott a kertvárosi Alkotmány utca egy szakaszának megújítása, illetve az Ipari Parkban található Orgonás út felújítása, ahol forgalomkorlátozás mellett már meg is kezdődtek a munkálatok – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester. Több mint 130 millió forintból jöhetett létre a beruházás, aminek keretében az út teljes pályaszerkezete megújul. Bencsik János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: a város jól használta fel a kormány által odaítélt összeget, hiszen elsősorban azokat az utakat újították fel, amelyek a gazdaság működőképessége szempontjából is főútnak számítanak. Az Orgonás út felújítása miatt az elkövetkezendő 3-4 hónapban csak fél pályán lehet majd haladni a körforgalom felől a Búzavirág út irányába, az érintett útszakaszt pedig a Kerék utcán át lehet kikerülni. A 2017-re megítélt egymilliárd forintos támogatásból újabb hét nagy beruházás valósulhat meg. Az idén közel 13 kilométernyi utat újítanak meg a Modern Városok Program keretében. A Baross Gábor út egy szakaszát, a Március 15. utat, a Kormányhivatal előtti négysávos utat a benzinkúttól egészen a bevásárlóközpontokig, a turulhoz vezető Panoráma utat, a Síkvölgyi utat a széngyűjtő úttól egészen Környebányáig, a Szent György út újabb szakaszát, valamint a nagy forgalmat lebonyolító, rendkívül rossz állapotban lévő Kóta József utat is felújítják.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.