2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Tatabánya

Megkezdődtek a tavaszi útfelújítások

2016-ban 500 millió forint rendkívüli támogatást biztosított a kormány a Modern Városok Program keretében Tatabánya útjainak felújítására. A nyolc kiválasztott szakaszból hat el is készült.

A tél beköszönte miatt az idei esztendőre tolódott a kertvárosi Alkotmány utca egy szakaszának megújítása, illetve az Ipari Parkban található Orgonás út felújítása, ahol forgalomkorlátozás mellett már meg is kezdődtek a munkálatok – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester. Több mint 130 millió forintból jöhetett létre a beruházás, aminek keretében az út teljes pályaszerkezete megújul. Bencsik János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: a város jól használta fel a kormány által odaítélt összeget, hiszen elsősorban azokat az utakat újították fel, amelyek a gazdaság működőképessége szempontjából is főútnak számítanak. Az Orgonás út felújítása miatt az elkövetkezendő 3-4 hónapban csak fél pályán lehet majd haladni a körforgalom felől a Búzavirág út irányába, az érintett útszakaszt pedig a Kerék utcán át lehet kikerülni. A 2017-re megítélt egymilliárd forintos támogatásból újabb hét nagy beruházás valósulhat meg. Az idén közel 13 kilométernyi utat újítanak meg a Modern Városok Program keretében. A Baross Gábor út egy szakaszát, a Március 15. utat, a Kormányhivatal előtti négysávos utat a benzinkúttól egészen a bevásárlóközpontokig, a turulhoz vezető Panoráma utat, a Síkvölgyi utat a széngyűjtő úttól egészen Környebányáig, a Szent György út újabb szakaszát, valamint a nagy forgalmat lebonyolító, rendkívül rossz állapotban lévő Kóta József utat is felújítják.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.