EUR: 323,30 Ft
CHF: 283,07 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Megkötöztek egy férfit, majd kirabolták

Vádat emeltek egy 41 éves férfi ellen, aki – még 2009-ben – két társával elrabolt, megvert, majd Dunakeszi külterületén megkötözve magára hagyott egy budapesti férfit azért, hogy a lakásában tartott készpénzt megszerezzék – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész hétfőn az MTI-vel.

A 41 éves férfit csak tavaly év végén tudták elfogni, két társával szemben már korábban vádat emeltek és őket a bíróság jogerősen 8 illetve 7 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte.


A főügyész közleménye szerint a vádlott egyik bűntársa a sértettel ismerősi, illetve részben üzleti kapcsolatban állt. A férfi 2009 őszén elmondta a vádlottnak, illetve egy harmadik bűntársuknak, hogy tudomása van arról, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzt tart az otthonában. A vád szerint a három férfi megegyezett abban, hogy a sértettet elrabolják és a pénzét megszerzik. Tervük megvalósításához béreltek egy kisbuszt és szereztek két airsoft fegyvert.

A bűntárs, aki ismerte a sértettet, 2009. október 2-án a késő délutáni órákban telefonon felhívta a férfit, és találkozót beszélt meg vele a XIV. kerületben. Miután a sértett megérkezett a megbeszélt helyre, a vádlott és bűntársa a bérelt kisbusszal a helyszínre hajtott, majd rátámadt a két férfira. A sértettel lévő terhelt társuk ugyanis – a társaival megbeszéltek szerint – eljátszotta, hogy ő szintén sértettje a támadásnak, így társai úgy tettek, mintha egy sokkolóval megráznák, ő pedig összeesett. A vádlott és társa ezután a sértettet ököllel többször megütötte, sokkolóval megrázta, ezután a kezeit és lábait gyorskötözővel összekötözték, majd a férfit és a tényleges szerepét eltitkoló harmadik társukat a kisbusz csomagterébe tették – írta a főügyész.


Hozzátette: a kisbuszt a most megvádolt férfi vezette, amivel Dunakeszi külterületére hajtott. Társával a sértettet az erdős területen egy patakon átívelő hídhoz vitték, elvették tőle az iratait, telefonját és a lakáskulcsait, majd a megkötözött sértettet befektették a híd alá és magára hagyták.

Ezután a bűntársak a sértett III. kerületi lakásához mentek, azonban a lakásban tartózkodott a sértett édesanyja, akit a tervek szerint elcsaltak volna otthonról, erre azonban nem volt módjuk, mert időközben a sértettnek sikerült a kötésből kiszabadulnia, elmenekülnie, és a történtekről az édesanyját telefonon értesítenie.

A XIV. és XVI. kerületi ügyészség a korábban ismeretlen helyen tartózkodó, majd tavaly év végén elfogott vádlottat a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint fegyveresen, csoportosan elkövetett rablással vádolja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomozást rendelt el az Altus Portfólió Kft. gyanús hitelezési gyakorlata ügyében a Fővárosi Főügyészség. Mint ismeretes: a Magyar Nemzeti Bank augusztusban 15 millió forintos bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére, mert a kft.

  • Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Egymilliárd forintos beruházással épült robotizált tehénistállót adtak át csütörtökön Kocson; az Aranykocsi Zrt. létesítményében az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.