2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Kecskemét

Meglepetés-tornaóra Boronkay Péterrel

Egyre több iskola keresi meg Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistát, hogy tartson rendhagyó testnevelésórát a diákoknak. Így történt ez a református iskola 2. c osztályában is.

A Bács-Kiskun megyei Esélyteremtési és Önkéntes Házzal „turnézik” Boronkay Peti az elmúlt hónapokban. Jártak már a peremtelepüléseken, ezúttal pedig a Refibe látogatott el Peti.


– A gyerekek nagyon nyitottak, hihetetlenül őszinte kérdéseik vannak, és érdeklődve figyelik a mondanivalómat. Minden suliba viszek videókat és fotókat a versenyekről, a kiskoromról, így könnyebben el tudják képzelni a történeteket, amelyeket mesélek. Nagyon interaktívak ezek a tornaórák, leggyakrabban arról faggatnak, hány érmem van, és hogy mindent meg tudok-e csinálni. Előfordul, hogy lehajolok, aztán bekötöm a cipőfűzőm az osztály előtt, hogy lássák, így is képes vagyok mindenre a hétköznapokban – mesélte a paratriatlonista.

Boronkay Péter paraolimpikonunkkal ismerkedhettek meg a gyerekek. fotó: Puha Évi

Peti szerint fontos, hogy a fogyatékosságot ne tabuként kezeljük, beszéljünk róla, főként pedig válaszoljunk a gyerekek kérdéseire.


– Gyakran előfordul, hogy meglát az utcán vagy a boltban egy kisgyerek, és hangosan kérdéseket tesz fel az édesanyjának, aki egyből csitítani kezdi, ahelyett hogy válaszolna neki – mondta a paralimpikon.

A következő állomásuk a tiszaalpári és a kiskunfélegyházi iskola lesz, de szívesen tesznek eleget egyéb hasonló felkérésnek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.