EUR: 322,64 Ft
CHF: 286,61 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Kecskemét

Meglepetés-tornaóra Boronkay Péterrel

Egyre több iskola keresi meg Boronkay Péter kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistát, hogy tartson rendhagyó testnevelésórát a diákoknak. Így történt ez a református iskola 2. c osztályában is.

A Bács-Kiskun megyei Esélyteremtési és Önkéntes Házzal „turnézik” Boronkay Peti az elmúlt hónapokban. Jártak már a peremtelepüléseken, ezúttal pedig a Refibe látogatott el Peti.


– A gyerekek nagyon nyitottak, hihetetlenül őszinte kérdéseik vannak, és érdeklődve figyelik a mondanivalómat. Minden suliba viszek videókat és fotókat a versenyekről, a kiskoromról, így könnyebben el tudják képzelni a történeteket, amelyeket mesélek. Nagyon interaktívak ezek a tornaórák, leggyakrabban arról faggatnak, hány érmem van, és hogy mindent meg tudok-e csinálni. Előfordul, hogy lehajolok, aztán bekötöm a cipőfűzőm az osztály előtt, hogy lássák, így is képes vagyok mindenre a hétköznapokban – mesélte a paratriatlonista.

Boronkay Péter paraolimpikonunkkal ismerkedhettek meg a gyerekek. fotó: Puha Évi

Peti szerint fontos, hogy a fogyatékosságot ne tabuként kezeljük, beszéljünk róla, főként pedig válaszoljunk a gyerekek kérdéseire.

– Gyakran előfordul, hogy meglát az utcán vagy a boltban egy kisgyerek, és hangosan kérdéseket tesz fel az édesanyjának, aki egyből csitítani kezdi, ahelyett hogy válaszolna neki – mondta a paralimpikon.

A következő állomásuk a tiszaalpári és a kiskunfélegyházi iskola lesz, de szívesen tesznek eleget egyéb hasonló felkérésnek is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.