2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Miskolc

Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Hernád hazatért Afrikából, itthon pedig nyakon lőtték! Az érdeklődők a Mályi Természetvédelmi Egyesület weboldalán és a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhattak a fokozottan védett madár állapotáról.

– Hívást kaptunk a mentőállomásunkon, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4 milliméteres, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát lógatta. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszott a lövedék. Hernád sebeit elláttuk, majd nyugodt környezetben helyeztük el. A hivatalos lépéseket ma megtettük az ügyben – foglalta össze Hernád történetét a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.


Nyakon lőtték a gólyát

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.