EUR: 322,88 Ft
CHF: 276,73 Ft
2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Egyéb Miskolc

Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Hernád hazatért Afrikából, itthon pedig nyakon lőtték! Az érdeklődők a Mályi Természetvédelmi Egyesület weboldalán és a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhattak a fokozottan védett madár állapotáról.

– Hívást kaptunk a mentőállomásunkon, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4 milliméteres, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát lógatta. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszott a lövedék. Hernád sebeit elláttuk, majd nyugodt környezetben helyeztük el. A hivatalos lépéseket ma megtettük az ügyben – foglalta össze Hernád történetét a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.


Nyakon lőtték a gólyát

Kapcsolódó Cikkek

  • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

    Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

  • Nagy értékek a kiskertekben

    Nagy értékek a kiskertekben

    Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.