2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Miskolc

Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Hernád hazatért Afrikából, itthon pedig nyakon lőtték! Az érdeklődők a Mályi Természetvédelmi Egyesület weboldalán és a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhattak a fokozottan védett madár állapotáról.

– Hívást kaptunk a mentőállomásunkon, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4 milliméteres, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát lógatta. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszott a lövedék. Hernád sebeit elláttuk, majd nyugodt környezetben helyeztük el. A hivatalos lépéseket ma megtettük az ügyben – foglalta össze Hernád történetét a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.


Nyakon lőtték a gólyát

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.