2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Miskolc

Meglőttek egy fehér gólyát Berzéken

Hernád hazatért Afrikából, itthon pedig nyakon lőtték! Az érdeklődők a Mályi Természetvédelmi Egyesület weboldalán és a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán részletesen is tájékozódhattak a fokozottan védett madár állapotáról.

– Hívást kaptunk a mentőállomásunkon, miszerint a napokban érkezett és fészket foglalt, lógó szárnyú fehér gólyát találtak az egyik kertben Berzéken. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol először áramütésre gyanakodtunk. A beszállítás után, a tollazat megbontásakor vettük észre, hogy a gólyát minden bizonnyal nyakon lőtték, ugyanis egy 4 milliméteres, kerek bemeneti nyílást találtunk. A nyak bal oldalát, egész pontosan a nyaki csigolyát érte a lövés, de a jobb szárnyát lógatta. A Miskolci Állatkórházban röntgenfelvétel is készült, amelyen már nem látszott a lövedék. Hernád sebeit elláttuk, majd nyugodt környezetben helyeztük el. A hivatalos lépéseket ma megtettük az ügyben – foglalta össze Hernád történetét a Mályi Természetvédelmi Egyesület vezetője, Lehoczky Krisztián.


Nyakon lőtték a gólyát

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.