2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Eger

Megmutatta magát a szurkolók istene

Aki Egerben lakik, jól tudja, hogy a rengeteg program ellenére is mindig vannak, akik szerint „itt nem történik semmi”, ezért most egy olyan dologra hívjuk fel a figyelmet, ami jellegét tekintve beleillik a polgári város mindennapjaiba, ám olyan érdekesség, amiről talán sokan nem tudnak.

Sportról van szó, méghozzá két igen kedvelt sportágról. Nem foci, hanem kézilabda és vízilabda. Azt tudjuk, hogy nálunk játszanak a legjobb pólósok és lassan igaz lehet ez a férfi kézilabdacsapatunkra is. A szurkolók meg csak kapkodják a fejüket, szaladgálnak a „körcsarnok” meg az uszoda között, mindenki sárga-kékben (még jó, hogy nem kell átöltözni, mert a csapatok színei nagyjából hasonlók). Erre találtak megoldást a klubok és a szövetségek vezetői az utóbbi időben – reméljük, nem egyszeri alkalomról volt szó.


Történt ugyanis, hogy egy napon és egy időben játszott volna a ZF-Eger férfi vízilabda- és az Eger SBS Eszterházy férfi kézilabdacsapata, ami nem lett volna szerencsés a szurkolókat tekintve, akik érthető módon mindkét meccset látni akarták.

Bárány Attila és Szabó Róbert

Az, hogy Egerben azért csak-csak történik „valami”, ezúttal a sportban mutatta meg magát. Az Egri Vízilabda Klub elnöke, Bárány Attila, valamint az SBS Eger-Eszterházy férfi kézilabdacsapatának társadalmi elnöke, Szabó Róbert úgy döntöttek, hogy ők bizony kedveznek a sportbarátoknak. Nem elég, hogy különböző időpontra tették a mérkőzéseket, a szurkolók mindkét – egyébként igen fontos – találkozót kedvezményesen tekinthették meg.


Telt ház volt a dr.Kemény Ferenc Sportcsarnokban

Megmutatkozott az erő és a lelkesedés, hiszen mindkét csapatunk leigázta ellenfelét.  Dabrowski Norbert fiai a Fradi elleni bajnoki elődöntőt abszolválták, míg az SBS Eger a mindig nagyon várt megyei rangadón múlta felül a B. Braun Gyöngyös gárdáját.

– Más térségben élő emberek joggal irigyelhetik a várost a két első osztályú sportklubjáért és a színvonalas sportrendezvényekért – mondta Szabó Róbert.

Bárány Attila pedig azt emelte ki, hogy számukra nagyon fontos a közönség kiszolgálása, így szívesen tettek eleget a kezdeményezésnek.

Dabrowski Norbert legénysége is győztesen hagyta el a medencét

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.