EUR: 321,01 Ft
CHF: 284,55 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIX.kerület

Megoldást keresnek a parkolási problémára

Ingyen parkolónak használják a környéket (fotó:kispest.info)

Sokan P+R parkolónak használják Wekerle északi részét, az ott élők pedig nem tudnak ki- és behajtani a kertjükből vagy leparkolni a házuk előtt. A probléma megoldásának érdekében a Fidesz–KDNP-frakció wekerlei képviselői lakossági fórumot hívtak össze, ahol a lehetséges megoldások is szóba kerültek.

A kispest.info tudatta, Wekerletelep Határ úthoz közeli részét ellepték azok az autók, amelyeknek tulajdonosai metróval igyekeznek tovább a város felé, és nem az Europark, az Aldi parkolóját vagy a Határ úti fizetős parkolót használják tárolásra. A helyiek legnagyobb bosszúságára sokak számára vonzóbb az ingyenes lehetőség. A Fidesz–KDNP-frakció rendkívüli fogadóórát hívott össze a témában. A fórumon felvetődött egy sorompó elhelyezésének lehetősége, lakópihenő övezetté alakítás, a megállni tilos, kivéve engedéllyel táblák kihelyezése, illetve a más településeken jól bevált, szélvédő mögé helyezhető „papírórás” rendszer is. A wekerlei képviselők megígérték, hogy a tapasztalatokat tolmácsolják az ügygazda szakiroda felé. Ékes Gábor képviselő a fogadóóra végén azt kérte a megjelentektől, hogy az érintett területeken élő szomszédaikkal beszélgessenek minél többet a probléma lehetséges megoldásairól, hogy minél szélesebb körben támogatott megoldás születhessen.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.