EUR: 323,00 Ft
CHF: 282,85 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XIX.kerület

Megoldást keresnek a parkolási problémára

Ingyen parkolónak használják a környéket (fotó:kispest.info)

Sokan P+R parkolónak használják Wekerle északi részét, az ott élők pedig nem tudnak ki- és behajtani a kertjükből vagy leparkolni a házuk előtt. A probléma megoldásának érdekében a Fidesz–KDNP-frakció wekerlei képviselői lakossági fórumot hívtak össze, ahol a lehetséges megoldások is szóba kerültek.

A kispest.info tudatta, Wekerletelep Határ úthoz közeli részét ellepték azok az autók, amelyeknek tulajdonosai metróval igyekeznek tovább a város felé, és nem az Europark, az Aldi parkolóját vagy a Határ úti fizetős parkolót használják tárolásra. A helyiek legnagyobb bosszúságára sokak számára vonzóbb az ingyenes lehetőség. A Fidesz–KDNP-frakció rendkívüli fogadóórát hívott össze a témában. A fórumon felvetődött egy sorompó elhelyezésének lehetősége, lakópihenő övezetté alakítás, a megállni tilos, kivéve engedéllyel táblák kihelyezése, illetve a más településeken jól bevált, szélvédő mögé helyezhető „papírórás” rendszer is. A wekerlei képviselők megígérték, hogy a tapasztalatokat tolmácsolják az ügygazda szakiroda felé. Ékes Gábor képviselő a fogadóóra végén azt kérte a megjelentektől, hogy az érintett területeken élő szomszédaikkal beszélgessenek minél többet a probléma lehetséges megoldásairól, hogy minél szélesebb körben támogatott megoldás születhessen.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.