EUR: 323,35 Ft
CHF: 276,21 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb XIX.kerület

Megoldást keresnek a parkolási problémára

Ingyen parkolónak használják a környéket (fotó:kispest.info)

Sokan P+R parkolónak használják Wekerle északi részét, az ott élők pedig nem tudnak ki- és behajtani a kertjükből vagy leparkolni a házuk előtt. A probléma megoldásának érdekében a Fidesz–KDNP-frakció wekerlei képviselői lakossági fórumot hívtak össze, ahol a lehetséges megoldások is szóba kerültek.

A kispest.info tudatta, Wekerletelep Határ úthoz közeli részét ellepték azok az autók, amelyeknek tulajdonosai metróval igyekeznek tovább a város felé, és nem az Europark, az Aldi parkolóját vagy a Határ úti fizetős parkolót használják tárolásra. A helyiek legnagyobb bosszúságára sokak számára vonzóbb az ingyenes lehetőség. A Fidesz–KDNP-frakció rendkívüli fogadóórát hívott össze a témában. A fórumon felvetődött egy sorompó elhelyezésének lehetősége, lakópihenő övezetté alakítás, a megállni tilos, kivéve engedéllyel táblák kihelyezése, illetve a más településeken jól bevált, szélvédő mögé helyezhető „papírórás” rendszer is. A wekerlei képviselők megígérték, hogy a tapasztalatokat tolmácsolják az ügygazda szakiroda felé. Ékes Gábor képviselő a fogadóóra végén azt kérte a megjelentektől, hogy az érintett területeken élő szomszédaikkal beszélgessenek minél többet a probléma lehetséges megoldásairól, hogy minél szélesebb körben támogatott megoldás születhessen.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.