2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Miskolc

Megtisztították a Hámori-tavat

A Neptun Mentőcsoport búvárai minden tavasszal lemerülnek a tóba és megvizsgálják, hogy a zsilip megfelelően működik-e.

Eltovolították a zsilipben fennakadt ágakat – fotó: Facebook

Eltávolítják a zsilipen felakadt tárgyakat, valamint a tó medrét is átnézik és összeszedik a belehullott szemetet. A múlt hétvégén szép számban gyűltek össze a klub önkéntesei is, akik – amíg a búvárok a mélyben dolgoztak – a tóparton gyűjtötték össze az elhullott szemetet.

A Neptun Búvár Klub önkéntesei tisztítják a Hámori-tó környékét – fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.