EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,10 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb Veszprém

Megújul a Szilágyi

Az eredeti állapot helyreállítása mellett szebb udvarokkal és menzával is gazdagodni fog a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, ahol utoljára 2004-ben zajlott jelentős felújítás, amikor akadálymentesítették az épületet.

Most lehetőség nyílik pályázati úton az iskola renoválására: 2016 végén a kormány összesen 54 milliárd forintot juttatott az egyházi iskolák felújítására, ennek köszönhetően újulhat meg több nevelési-oktatási intézmény Veszprém Főegyházmegyében.

Az iskola homlokzata hangsúlyos része a városképnek (fotó: Domján Attila)

Az iskola életében az egyik legnagyobb problémát jelenleg a Jeruzsálemhegy felől érkező és felgyülemlő csapadék okozza, így a renoválás során teljes mértékben elvégeznék az épület vízszigetelését, emellett pedig új nyílászárókat is kaphat az iskola. A tervek szerint eredeti állapotába állítanák vissza az épületet: restaurálnák a falakon található díszítőelemeket, illetve az utcafronti és a beltéri homlokzatokat is felújítanák – mondta el Halmay György igazgató.

Az oktatási intézmény egyelőre nem rendelkezik saját menzával, az ebéd elfogyasztásához a diákoknak el kell menniük a belvárosba. A jövőben azonban ezt is megoldanák, és a tetőtér beépítésével egy melegítőkonyhás, 400 fő befogadására alkalmas diákmenzát hoznának létre.

Az iskola udvarai is megújulnak (fotó: Domján Attila)

Barátságosabb lesz a két udvar is, amelyeket sportolásra alkalmas burkolattal fednek le, és itt-ott növényekkel ültetnek be, valamint kültéri játszóeszközöket is elhelyeznek. A tervekben szerepel még egy új kazán beépítése, valamint a vizesblokkok bővítése és az egykori rendház helyén új szaktantermek kialakítása.

A renoválás tervezett költsége nettó 299 millió forint, a munkálatokat előreláthatóan a közbeszerzési eljárás után, a nyári szünetben kezdik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.