2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szekszárd

Megújulnak az utak

Megkezdték a szekszárdi belterületi utak felújítását, illetve kátyúzását. A kivitelezéssel a KÉSZ Kft.-t bízta meg a város – hangzott el az egyik helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A Szent László utca és a Széchenyi utca sarkán, a volt Skála áruház mellett, a sajtótájékoztatóval egy időben már el is kezdték az úttesten egy lyuk befoltozását.


A polgármesteri hivatal városüzemeltetési szóvivője, Rohr Adrienn elmondta: a város belterületén mintegy 200 utcában kezdték el a kátyúk kijavítását. Három ütemben folyik a felújítás, amelynek összes költsége 15 millió forint. Először a buszok útvonalait javítják, majd a gyűjtőutakat és a lakóházak körüli utakat veszik sorra.

Kőműves Krisztián, a kivitelezést végző Közúti Építő- és Szolgáltató Kft. helyettes ügyvezetője elmondta, a munkálatokat hagyományos technológiával, meleg aszfalttal végzik. Hozzátette, bíznak benne, hogy két hét alatt be is tudják fejezni az útjavításokat.

Gyorsan dolgoznak a KÉSZ Kft. szakemberei, a tervek szerint április végéig végeznek
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.