EUR: 322,91 Ft
CHF: 275,68 Ft
2018. július 16., hétfő
Valter

Egyéb Veszprém

Megújulnak megyénk útjai

2,8 milliárd forint európai uniós forrásból újulhat meg közel 25 kilométernyi közút Veszprém megyében, és további 4,6 milliárd forintot szán útfelújításra az állam.

A Területi és Települési Operatív Programon keresztül 2,8 milliárd forint uniós támogatást hívhat le a megye – mondta sajtótájékoztatóján Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. Mint mondta, a kivitelezés nyár végén, ősz elején kezdődhet meg az érintett szakaszokon, és a tervek szerint még a tél beállta előtt be is fejezik a munkálatokat, amelyek hozzájárulhatnak majd a vidéken élők életminőségének javulásához.


Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán (fotó: Domján Attila)

Ráadásul a központi költségvetésből is jut a megye útjainak felújítására – ezt már Kovács Zoltán megyei fejlesztési biztos mondta. Az állam 4,6 milliárd forintot szán a célra, ami újabb 40-50 kilométernyi, főleg alacsonyabb rendű, négy számjegyű utak fejlesztésére lesz elég.

Az uniós forrásból megvalósuló útszakaszok a Nagyvázsony–Vigántpetend, a Devecser–Sümeg, a Szentkirályszabadja–Balatonalmádi, a Devecser–Pápa, a Lovas–Balatonfüred, a Nagygyimót–Dáka közötti utak szakaszait érinti, valamint további útszakaszokat Bakonyszentkirály, Noszlop, Bakonykoppány környékén, illetve bekötőutakat Olaszfalunál és Cseszneknél.

Illusztráció: Domján Attila, archív

Útfelújításokkal egyébként már most is találkozhatunk: a 8-as számú főút veszprémi elkerülőszakaszán a balatonfüredi és a balatonalmádi csomópontok között javítják az útburkolatot, itt április végéig lehet forgalomkorlátozásra és torlódásokra számítani a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.