EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Veszprém

Megújulnak megyénk útjai

2,8 milliárd forint európai uniós forrásból újulhat meg közel 25 kilométernyi közút Veszprém megyében, és további 4,6 milliárd forintot szán útfelújításra az állam.

A Területi és Települési Operatív Programon keresztül 2,8 milliárd forint uniós támogatást hívhat le a megye – mondta sajtótájékoztatóján Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke. Mint mondta, a kivitelezés nyár végén, ősz elején kezdődhet meg az érintett szakaszokon, és a tervek szerint még a tél beállta előtt be is fejezik a munkálatokat, amelyek hozzájárulhatnak majd a vidéken élők életminőségének javulásához.


Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán (fotó: Domján Attila)

Ráadásul a központi költségvetésből is jut a megye útjainak felújítására – ezt már Kovács Zoltán megyei fejlesztési biztos mondta. Az állam 4,6 milliárd forintot szán a célra, ami újabb 40-50 kilométernyi, főleg alacsonyabb rendű, négy számjegyű utak fejlesztésére lesz elég.

Az uniós forrásból megvalósuló útszakaszok a Nagyvázsony–Vigántpetend, a Devecser–Sümeg, a Szentkirályszabadja–Balatonalmádi, a Devecser–Pápa, a Lovas–Balatonfüred, a Nagygyimót–Dáka közötti utak szakaszait érinti, valamint további útszakaszokat Bakonyszentkirály, Noszlop, Bakonykoppány környékén, illetve bekötőutakat Olaszfalunál és Cseszneknél.


Illusztráció: Domján Attila, archív

Útfelújításokkal egyébként már most is találkozhatunk: a 8-as számú főút veszprémi elkerülőszakaszán a balatonfüredi és a balatonalmádi csomópontok között javítják az útburkolatot, itt április végéig lehet forgalomkorlátozásra és torlódásokra számítani a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.