EUR: 318,12 Ft
CHF: 280,64 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb V.kerület

Menjünk gyorsan, a mongolok is jönnek!

Az ipar és a hagyományos népi mesterségek kiemelt szerepet kapnak a Budapesti Tavaszi Vásár április 30-ig tartó programjában.

Tulajdonképpen saját magával versenyez a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Kft., legalábbis ez derült ki Bán Teodóra szavaiból. Az ügyvezető ugyanis a Vörösmarty téren április 30-ig tartó Budapesti Tavaszi Vásár sajtótájékoztatóján elmondta: a fővárosi önkormányzat célja, hogy az Európa legjobbjai között számon tartott adventi vásár 800 ezres látogatottságához hasonlóan a húsvéti időszakban tartott rendezvényt is népszerűvé tegye.


(fotók: MTI)

Az egy hónapos eseménysorozat középpontjában a tradicionális és a modernebb formába öntött ipar- és népművészeti tárgyak, valamint a dizájn állnak. A Magyar Kézműves Szövetség együttműködésének köszönhetően a húsvétot is magában foglaló sorozatban bemutatkozik számos hagyományos mesterség, amelyek közül kiemelkednek a tematikus hétvégéken láthatók.


Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője, Szabó Kata, a Magyar Kézműves Szövetség elnöke és Csíki Sándor, gasztronómiai szakíró, tanácsadó

A vásárok hagyományos kellékeit sok modern díszítőelem és program veszi körbe. A Főkert például cseresznyéskertet és virágos szelfipontot rendez be, a színpadon pedig koncertek sokasága várja az érdeklődőket. A vásár vendége egy hétig Mongólia lesz, jurtaállítással, bemutatókkal, színpadi produkciókkal. A színpadon mongol népi és klasszikus zenei produkciókat lehet majd megtekinteni.

Kapcsolódó Cikkek