EUR: 325,71 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Eger

Mesetörpök az élen

A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban rendezték meg a mesevetélkedő megyei döntőjét. Az egri eseményen – az eredetileg nevezett 82 alsó tagozatos csapatból – 9 csapat versengett az országos döntőbe jutás jogáért.

A megmérettetés eredményeképpen a május 8-i országos döntőn Veszprémben Heves megyét a Szabóné Csőke Tünde által felkészített verpeléti Mesetörpök képviselik. Az utolsó játékban 16 mesével mérkőznek meg egymással a megyék legjobbjai.

A nyertes kis mesélők

Helyezések

 1. Mesetörpök – Verpeléti Arany János Általános Iskola. Felkészítő pedagógus: Szabóné Csőke Tünde
 2. Csodaszarvasok – Horti Batthyány József Általános Iskola. Felkészítő pedagógus: Tariné Aradi Éva
 3. Mesecsillagok – Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolája. Felkészítő pedagógus: Keresztúri Ilona

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.