EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Eger

Mesetörpök az élen

A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban rendezték meg a mesevetélkedő megyei döntőjét. Az egri eseményen – az eredetileg nevezett 82 alsó tagozatos csapatból – 9 csapat versengett az országos döntőbe jutás jogáért.

A megmérettetés eredményeképpen a május 8-i országos döntőn Veszprémben Heves megyét a Szabóné Csőke Tünde által felkészített verpeléti Mesetörpök képviselik. Az utolsó játékban 16 mesével mérkőznek meg egymással a megyék legjobbjai.

A nyertes kis mesélők

Helyezések

 1. Mesetörpök – Verpeléti Arany János Általános Iskola. Felkészítő pedagógus: Szabóné Csőke Tünde
 2. Csodaszarvasok – Horti Batthyány József Általános Iskola. Felkészítő pedagógus: Tariné Aradi Éva
 3. Mesecsillagok – Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskolája. Felkészítő pedagógus: Keresztúri Ilona

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.