2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Dunaújváros

Mesterségük mesterei

Az országos középiskolai versenyek döntőjébe jutott diákokat köszöntötte Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum (DSZC) főigazgatója. Összesen 12 tanuló képviselheti a fináléban a DSZC-t, közülük hárman a fogadás időpontjában is éppen versenyen voltak.

Tizenkettőből kilenc. Ez nem az országos versenyek végeredménye, hanem azoknak a diákoknak a száma, akik megjelentek a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum központjában, hogy Csapó Gábor, az intézmény főigazgatója jókívánságait fogadják. A tanulók az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen meneteltek a fináléig, a Dunaferr, a Lórántffy, a Kereskedelmi és a Hild iskola színeiben. Ennek megfelelően a legkülönbözőbb szakmákban mutathatták, mutathatják be tudásukat; a Lórántffyt képviselő Hatala Judit Tünde, Kiss Dominika és Czövek Tünde például a Honvédkórházban, az ápolók versenyén mérhetik össze képességeiket „riválisaikkal”, míg iskolatársuk, a szintén lórántffys Váry Viktória a bőrdíszművesek között menetelt a verseny döntőjéig.


A szakképzés legjobbjai

Messzire vezetett tehát az út, pedig a dunaferres Végh Attila saját bevallása szerint azért indult el a megmérettetésen, mert jó eredmény elérése esetén mentesül az év végi vizsga alól.

A döntőbe jutás megvan, a győzelem pedig mentességet jelent, úgyhogy az automatikai technikusok között induló dunaújvárosi versenyző kellő motivációval vághat neki a „végső küzdelemnek”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.