2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Eger

Mi mégis szedjük!

Noha az országos Te Szedd!  hulladékszedési akciót idén őszre halasztották a szervezők, az egriek nem nyugszanak, úgyis sok a szemét, szedjük tehát össze! Április 22-től május 1-jéig tartó szemétszedési akciót hirdet Egerben a Fidesz városi szervezete, amelynek során a párt és a KDNP önkormányzati képviselői saját választókerületükben tisztítják meg lakókörnyezetüket a csatlakozó önkéntesekkel együtt – jelentette be Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, a Fidesz megyei elnöke.

Mint elmondta: a Fidesz egy zöld párt, amelynek fontos a környezetvédelem ügye, s nemcsak beszél róla, hanem tesz is érte. A Te Szedd! őszi országos megmozdulásain eddig is részt vettek a kormánypárti képviselők, most azonban úgy döntöttek, hogy nem várnak addig: április 22-én, a Föld napján elindítják május elsejéig tartó akciójukat a megyeszékhelyen, hogy megtisztítsák az utcákat és tereket, illetve felszámolják az illegális hulladéklerakó helyeket.


Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott is felveszi a kesztyűt az illegális hulladék ellen

 

A honatya nagy elkötelezettje tehát a környezet- és állatvédelemnek, valamint a környezettudatos közlekedésnek is. Benyújtottak például egy módosítást, amelynek révén „ingyen levegő pontokat” telepítenek a városban, hogy megkönnyítsék a bringások dolgát, ha fel szeretnék fújni a bicikli kerekét. Ugyanakkor a villanyhajtású autók elterjedése érdekében üzembe helyeztek egy elektromos pontot, ahol ingyen juthatnak „üzemanyaghoz” az autósok, s jó hír az is, hogy a hálózat a tovább bővülhet.

A napokban tartott sajtótájékoztatón a Fidesz önkormányzati képviselői ismertették, hogy választókerületükben pontosan hol és mikor tisztítják meg lakóhelyüket a szeméttől.


A pontos tudnivalók megtalálhatók lesznek az www.eger.hu internetes portálon, illetve – ugyancsak a világhálón – a képviselők saját közösségi oldalain.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.