EUR: 312,14 Ft
CHF: 288,00 Ft
2017. április 26., szerda
Ervin

Sport

Michael Phelps a visszatérésen gondolkozik

Michael Phelps, az amerikaiak 23-szoros olimpiai bajnok úszója nem zárta ki, hogy ismét visszatér a versenyzéshez.

Az amerikai szupersztár már a tavalyi, riói olimpiát megelőzően bejelentette, az ötkarikás játékok után nem kíván többet versenyezni. Egy keddi interjúban azonban nem zárta ki esetleges visszatérését.

“Az lesz az igazi teszt, ha túl leszünk az idei világbajnokságon. Elképzelhető, hogy megint meg fog csapni az az érzés, ami négy éve” – mondta Phelps, aki jelenleg élvezi a házas életet, valamint az apaságot.

A klasszis úszó a 2013-as barcelonai világbajnokságra utalt a megjegyzésével.

“Amikor végignéztem a barcelonai versenyt, csak arra tudtam gondolni, hogyan lehetnek a srácok ilyen lassúak a medencében? Akkor hirtelen nagyon motiváltnak kezdtem érezni magam, hogy visszatérjek. Elképzelhető, hogy ez idén is bekövetkezik” – nyilatkozta a 31 éves amerikai, aki a legutóbbi olimpián öt arany- és egy ezüstérmet tett hozzá már előtte is páratlan gyűjteményéhez.

Phelps hozzáfűzte, hogy bár nem tudja, milyen érzéseket tartogat számára az idei, budapesti világbajnokság, egyelőre nem látja magát a 2020-as tokiói olimpián. “Nagyon boldog vagyok, hogy Rióra visszatértem, mert így úgy hagyhattam abba, ahogy mindig is akartam” – hangsúlyozta.

Phelps elsősorban azért fejezte be tavaly nyáron a pályafutását, hogy több időt tölthessen feleségével, Nicole-lal, valamint hamarosan egyéves fiával, Boomerrel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Serena beolvasott Nastasénak

    Serena beolvasott Nastasénak

    Serena Williams nem hagyta szó nélkül Ilie Nastase minapi beszólását. A román Fed-teniszcsapat kapitánya megjegyzéseket tett a huszonháromszoros Grand Slam-győztes teniszező születendő gyermekére, mondván: a baba „tejcsokoládé” színű lesz.

  • Lavinahalál: Hibáztak a gyerekek a hegyen

    Lavinahalál: Hibáztak a gyerekek a hegyen

    Lavina sodort el egy csoportot a romániai Retyezát-hegységben. A Hunyad megyei rendőrség közlése szerint a szerencsétlenségben életét vesztette az európai alpinizmus két fiatal kiválósága, a 14 éves Dor Geta Popescu és a 12 éves Gulácsi Erik.