EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Sport

Michelisz: Apaként is sikeres akarok lenni

Michelisz Norbert idén már nem csak saját eredményeiért szoríthat. A Honda pilótája saját csapatot indít az egyre népszerűbb TCR-sorozatban. S könnyen előfordulhat, hogy gyermeke születésekor nem lehet ott a felesége mellett.

Igaz, erre nem is akar gondolni, annak ellenére sem, hogy a héten beindul a nagyüzem a WTCC-sorozatban. A tervezettnél egy nappal később indul Marokkóba, az idei első, április 9-ei futamra, mert minden percet kihasznál, amit a párjával tölthet.


– Az orvosok szerint a hónap közepén érkezik a baba, remélem, nem fog sietni, és megvár, mert nagyon szeretnék Johanna mellett lenni. Azt azonban még nem döntöttük el, hogy végig ott leszek-e a szülőszobában – árulta el a Lokálnak a JAS Honda pilótája, akinek csapatvezetői teendői mellett saját vállalkozására is időt kell szakítania, valamint arra is, hogy szakkommentátorként működjön közre a Forma–1-es közvetítések során.

Talán a marokkói futam lesz pályafutása leghosszabb hétvégéje, ahol csak verseny közben tudja teljesen elterelni a az egyre inkább a gyerek körül forgó gondolatait. Tavaly második lett Marrakesben, idén is elégedett lenne a dobogós helyezéssel. Most saját istállójáért, a M1RA-ért is szorítani kell, ahol a tapasztalt olasz Roberto Colciago mellett a tehetséges, 17 éves Tassi Attila ül majd volán mögé. Sajnos csak a harmadik futam után tud részt venni aktívan csapata munkájában, de később már saját tapasztalatait felhasználva tud segíteni.


– Talán nem hangzik szerénytelenül, de mindkét fronton esélyesek vagyunk a bajnoki címre, ezért dolgozunk keményen, bár tudom, hogy idén a baba érkezése mindent felülír. Az biztos, hogy apaként is sikeres akarok lenni – fogalmazott az autóversenyző.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek