EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Micsoda látnivalók!

Idén 19. alkalommal rendezte meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda a Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására elnevezésű rendezvényt, amelynek egyik legfontosabb feladata Szolnok megye és Szolnok új turisztikai látványosságainak népszerűsítése volt.

Magyarország több pontjáról is érkeztek kiállítók az Agórába, köztük díszvendégként köszönthettük Szolnok és térsége 19 települését, illetve Ceglédet és környékét. Megismerhettük a zagyvarékasi keramikusokat és szőnyegkészítőket, a kőteleki teafüveket és lekvárokat és Jászladány népviseletét; emellett bemutatkozott több Balaton-parti város, a Tisza-tó, Eger, Szeged, Békéscsaba és sokan mások. Székelyföld is kedvelt utazási célpontnak számít, így a kiállításon idén Maros megye is tiszteletét tette, ahol Szovátáról, Segesvárról és több látványosságról kaptunk információkat.


Fotó: Donáth Béla

 

A szolnoki látványosságok közül az Év Turisztikai Attrakciója elismerést nyert RepTár, a Sörárium és a helyi fesztiválok mutatkoztak be.

A Hild téren eközben javában zajlott a helyi termékek vására, ahol a finom falatok elfogyasztása és a helyi portékák megtekintése közben egy szabadtéri színpad is működött, ahol népszerű előadók, együttesek és egyesületek léptek fel a két nap alatt. A gyerekek sem maradtak program nélkül, őket interaktív játszóházzal és állatsimogatóval várták a szervezők.

Sokan voltak kíváncsiak az idei rendezvényre
Fotó: Donáth Béla

A RepTár és a Tisza-tavi Ökocentrum is külön standdal várta az érdeklődőket
Fotó: agoraszolnok.hu

Fotó: agoraszolnok.hu

Fotó: agoraszolnok.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.