EUR: 323,59 Ft
CHF: 281,03 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Szolnok

Micsoda látnivalók!

Idén 19. alkalommal rendezte meg az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Tourinform Szolnok Iroda a Szolnoki Utazás Kiállítás és Helyi Termékek Vására elnevezésű rendezvényt, amelynek egyik legfontosabb feladata Szolnok megye és Szolnok új turisztikai látványosságainak népszerűsítése volt.

Magyarország több pontjáról is érkeztek kiállítók az Agórába, köztük díszvendégként köszönthettük Szolnok és térsége 19 települését, illetve Ceglédet és környékét. Megismerhettük a zagyvarékasi keramikusokat és szőnyegkészítőket, a kőteleki teafüveket és lekvárokat és Jászladány népviseletét; emellett bemutatkozott több Balaton-parti város, a Tisza-tó, Eger, Szeged, Békéscsaba és sokan mások. Székelyföld is kedvelt utazási célpontnak számít, így a kiállításon idén Maros megye is tiszteletét tette, ahol Szovátáról, Segesvárról és több látványosságról kaptunk információkat.


Fotó: Donáth Béla

 

A szolnoki látványosságok közül az Év Turisztikai Attrakciója elismerést nyert RepTár, a Sörárium és a helyi fesztiválok mutatkoztak be.

A Hild téren eközben javában zajlott a helyi termékek vására, ahol a finom falatok elfogyasztása és a helyi portékák megtekintése közben egy szabadtéri színpad is működött, ahol népszerű előadók, együttesek és egyesületek léptek fel a két nap alatt. A gyerekek sem maradtak program nélkül, őket interaktív játszóházzal és állatsimogatóval várták a szervezők.

Sokan voltak kíváncsiak az idei rendezvényre
Fotó: Donáth Béla

A RepTár és a Tisza-tavi Ökocentrum is külön standdal várta az érdeklődőket
Fotó: agoraszolnok.hu

Fotó: agoraszolnok.hu

Fotó: agoraszolnok.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.