EUR: 311,34 Ft
CHF: 288,14 Ft
2017. április 28., péntek
Valéria

Belföld

Voksaikért támogatja a migránsokat a baloldal

Részletes elemzésben mutat rá a Migrációkutató Intézet, hogy a baloldali ellenzékek, így a hazai is, nem emberbaráti szeretetből, hanem tisztán politikai számításból támogatják az európai migrációt. A nemzetközi kutatások szerint ugyanis a letelepített muszlimok általában a szocialista, szociáldemokrata pártokkal kötnek véd- és dacszövetséget.

Hosszas tanulmányban foglalkoznak a Migrációkutató Intézet szakemberei azzal, hogyan érvényesítik érdekeiket az Európában már letelepedett muzulmán közösségek. A kutatás érdekes következtetésre jutott.

A kutatók becslése szerint Európában 2010-ben 43 millió muszlim bevándorló élt, de létszámuk 2050-re elérheti a 70 millió főt, vagyis demográfiailag is meghatározó erőt képviselhetnek. A kutatás sorra veszi, hogyan alakították ki új életüket új hazájukban, és arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy mindenütt rendkívül erős érdekérvényesítésű szervezeteket hoznak létre a muzulmán közösségek, amelyek aztán erős politikai kapcsolatrendszer kiépítésére törekszenek. Az ilyen szervezetek egyik legfontosabbika a Muzulmán Testvériség, amely eredetileg azért fogta volna össze az Európában élő iszlamistákat, hogy az arab szekuláris rezsimek megbuktatását segítse. Alaposan beépültek: a Muzulmán Testvériséghez kapcsolódó szervezetek még az uniós intézményekben, az Európai Parlamentben is élénk tevékenységet folytató lobbistaként lépnek fel.

Illegális bevándorlók futnak a macedón határ felé a Görögországot és Macedóniát összekötő vasúti síneken a határ görög oldalán /Fotó: MTI/AP/Borisz Grdanoszki

Az is kiderült: a baloldali politikusok nem véletlenül üdvözlik a muzulmán bevándorlókat: a legkomolyabb iszlám vallású közösségeket letelepítő országokban a muszlim ernyőszervezetek a baloldali pártokat támogatják. Francois Hollande 2012-ben szavazójogot ígért a bevándorlóknak és amnesztiát az illegális migránsoknak, ami elég volt ahhoz, hogy a franciaországi muszlimok 86 százalékának voksát megszerezze. A svéd szociáldemokrata párt vallási tagozatán keresztül már az 1990-es évek vége óta szoros együttműködést tart fenn a Svédországi Muszlim Tanáccsal, amely a svédországi muszlim szavazatok 61 százalékát „szállítja” a kormánypártnak.

/Fotó: MTI/AP/Muhammed Muhejszen

Németország már a mostani „népvándorlás” előtt megtanulta, hogyan lehet politikai tőkét kovácsolni a muzulmánok jelenlétéből. A 2013-as választásokon a török származású választók 64 százaléka szavazott az SPD-re, a német szociáldemokrata pártra. A többiek a zöld pártot (die Grünen), illetve a baloldali pártot (die Linkspartei) támogatták. Hasonlóan „leosztott” a pálya Nagy-Britanniában, ahol a Munkáspárt (LP) az 1980-as évek elejétől törekszik a muszlim szavazatok megnyerésére. Becslések szerint az 1997-es választásokon 5 muszlimból 4 a Munkáspártra szavazott. Ezt „fejelte meg”, hogy a munkáspárti Tony Blair miniszterelnöksége idején kormányzati támogatással létrejött Nagy-Britannia Muszlim Tanácsa.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Szükség van a fejlesztésekre

  Szükség van a fejlesztésekre

  A Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciasorozatának harmadik állomásán a nagyvállalati kutatás-fejlesztés és innovációs lehetőségek témakörével foglalkoztak a szakemberek.

 • Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  Sikeres volt Orbán brüsszeli kiállása

  A miniszterelnök megvédte a magyarokat Brüsszelben, miközben a magyar baloldal ott is csak a hazáját támadta – közölte tegnap Halász János, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint az is kiderült: Soros nem a CEU, hanem a bevándorláspolitika miatt támadja a magyar kormányt.

 • Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Kínosan magyarázkodott az Index főszerkesztője

  Simicska Lajos az Index tulajdonosa – mondta szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vezetője, Mészáros Antónia, mire a meghívott vendég, Dudás Gergely, az Index főszerkesztője kapásból cáfolta ezt, ám a beszélgetés közben kiderült, hogy Simicska emberei azért ott ólálkodnak az Index körül.