2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Külföld

Milliókat fizettek a Titanic stewardessének bundájáért

Több mint 180 ezer fontot (68 millió forintot) fizetett ki egy brit gyűjtő egy a Titanic katasztrófáját túlélt stewardess szőrmebundájáért egy nagy-britanniai árverésen.

A földig érő kabátot akkor kapta magára Mabel Bennett, amikor a mentőcsónakhoz igyekezett. A nő túlélte a luxusgőzös 1912-ben bekövetkezett katasztrófáját, és 94 évesen, 1974-ben hunyt el. A hatvanas években az unokahúgának ajándékozta a szőrmét, amelyet 1999-ben adott el a család. A kabátot egészen a legutóbbi időkig egy Titanic-kiállításon láthatta a közönség az Egyesült Államokban.


„A Titanicról való menekülés közben estélyiben volt és ez a kabát esett a keze ügyébe, hogy melegen tartsa. A nagynéném a hatvanas évek elején adta nekem a kabátot” – írta le az örökös egy levélben, amely a ruhadarab hitelességét bizonyítja.

Fotó: Twitter

Bennett, aki a Titanic első osztályának fedélzetén dolgozott, ezt a kabátot viselte akkor is, amikor az SS Lapland hajón a személyzet többi túlélőjével együtt hazaszállították Angliába.

Az Atlanti-óceán északi részén jégheggyel ütközött és elsüllyedt Titanic katasztrófájában több mint 1500-an vesztették életüket.

Kapcsolódó Cikkek