EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szekszárd

Milyen az élet vörösen?

Az ország egyetlen német nyelvű színháza, a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn egy új darab bemutatójával kedveskedett a közönségnek. Ezúttal A talizmán című népszínműnek tapsolhatott a publikum.

A szerző, Johann Nepomuk Nestroy a XIX. században élt osztrák drámaíró, akit a bécsi bohózat megteremtőjeként is emlegetnek. A Der Talisman című darabban a libapásztorlány Salomét mindenki kicsúfolja vörös haja miatt, Titus pedig pénztelen vándormunkásként járja a világot. Amikor Titus megmenti egy fodrász életét, ő egy parókával ajándékozza meg, mely talizmánként szolgálva szerencsét hoz majd neki – állítja a fodrász. És valóban: feltűnő külseje és vörös haja eltüntetésével beindul karrierje az udvarnál, talizmánja elvesztésével pedig, úgy tűnik, a szerencséjének is vége szakad. Ekkor viszont egy jókor jött örökségnek köszönhetően újra sikert arat a hölgyek körében.


A darab lerántja a leplet az előítéletekkel teli, kiközösítő és pénzéhes társadalomról. Végül Titus is átlátja ezeket az összefüggéseket, átgondolja az életét és megházasodik – és hogy kit vesz el, az kiderül az előadásunkból – olvasható a színház honlapján.

Frank Ildikó, Farkas Gergő, Paula Donner, Boglári Tamás és jobbra a Szalomét játszó Melissa Hermann
Forrás: DBU (www.dbu.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.