EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,29 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Dunaújváros

Mindenféle szakmába bele lehetett kóstolni

A 4D-s mozikhoz hasonló élményben lehetett részük azoknak, akik részt vettek a Szakmák Éjszakája dunaújvárosi rendezvényén, hiszen valamennyi érzékszervre ható „inger” érte a látogatókat, akik a látnivalók mellett szó szerint belekóstolhattak az intézményekben folyó képzésekbe, hiszen a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában többek között fagylaltot, mézet, szendvicseket és süteményeket is kínáltak az érdeklődőknek.

A Lórántffy Iskolában a vegyészek kísérletei mellett a diákok hulladékból használati tárgyakat készítettek (például egy széket műanyag kupakokból), de a látogatók egy különleges salátát is megízlelhettek, valamint megismerhették a gyomként „elkönyvelt” növények gyógyító hatásait is.


Készültek a színes-édes finomságok

 

A bőrműves-bemutatók érdekessége a Lórántffyban az volt, hogy az iskola egykori tanulója, Steixner István is visszatért, hogy saját munkáival szemléltesse a szakmai szépségét.

Fűben-fában orvosság

 

A Bánki iskolában főleg műszaki ismereteket szerezhettek a betérők, akik egy motorszimulátort és egy alkatrésztervező programot is kipróbálhattak az intézményben, de a múlt évhez hasonlóan idén is volt lehetőség, hogy a fiatalok a  mozdonyvezető-szimulátorral is „megtegyenek egy kört”.

A Szakmák Éjszakáján nem maradtak zárva az iskolák tanműhelyei sem: a Hild Iskola Faktor Tanműhelyében a kétkezi munka örömeivel, a Centrum Tanétteremben a kétkezi munka eredményeinek örömeivel találkozhattak a résztvevők.

A műszaki képzések iránt is sokan érdeklődtek

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményeibe összesen csaknem ötezer diák jár, a Szakmák Éjszakája és a hasonló programok pedig arra szolgálnak, hogy ne csak fenntartsák, hanem akár bővítsék is a szakképzésben részt vevő diákok számát.

Kapcsolódó Cikkek