2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Dunaújváros

Mindennapi hősöket díjaztak

A rendőrök és tűzoltók közös eseményt szerveztek a dunaújvárosi Városháza téren. A közbiztonsági hónap rendezvénysorozatának második állomása volt a rendőr- és tűzoltónap, amelyen a rendvédelmi szervek vezetői mellett a városvezetők, illetve a környékbeli települések vezetői is jelen voltak.

A Városháza téren szervezett, egész napos rendezvény megnyitóján részt vett Varga Péter, a Fejér Megyei Rendőr- főkapitányság vezetője, Magosi Lajos, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Orosz Csaba dunaújvárosi tűzoltóparancsnok, Suszter Tamás dunaújvárosi rendőrkapitány, és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.


Díjátadással kezdődött a rendőr- és tűzoltónap a Városháza téren. A Fejér Megyei Kormányhivatal díját Képli Éva, a megyei rendőrkapitányság bűnügyi osztályának osztályvezető-helyettese és Ormándy Zoltán, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálatának kiemelt főelőadója érdemelte ki. Ezt követően átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat, amelyben idén Németh Miklós rendőr őrnagy, Baka Ferenc rendőr törzszászlós és Katona Norbert címzetes tűzoltó főtörzsőrmester részesült. Emellett több díjat és elismerést is átadtak a rendvédelmi szervek dolgozóinak.

Korábban rajzpályázatot is hirdettek óvodások és általános iskolások számára a baleset-megelőzés témakörében: az alkotóknak járó díjakat Rohonczi István képzőművész, tanár adta át, aki elmondta: a Bartók Kamaraszínházban kiállítást rendeznek a beküldött pályaművekből.


 

A rendőr- és tűzoltónap programja bemutatókkal és interaktív programokkal folyatódott, 13 órakor pedig A pandúr kortól napjainkig – A rendészet története címmel kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban, amely június 15-ig látható.

Suszter Tamás dunaújvárosi rendőrkapitány adja át a rajzpályázat díjazottjainak ajándékait

Mentős nap

A közeljövőben a dunaújvárosi mentőállomás is hasonló programot szervez: május 12-én a mentősök munkáját ismerhetik meg az érdeklődők. Az eseményen újraélesztési és mentéstechnikai bemutatók mellett a gyermekek számára többek között arcfestés és ugrálóvár kínál szórakozási lehetőséget. A program díjtalan, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A résztvevők a [email protected] e-mail-címen jelentkezhetnek.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.