2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb IV.kerület

Mindent a cigányságról

Fellépet az Újpest cigányzenekar (Fotó: Újpest-Káposztásmegyer facebook/Berki Bea)

Kulturális délutánt rendezett az Eötvös József Cigány–Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Néprajzi Múzeum.

A programom többek között műsort adott az Újpest cigányzenekar, felléptek Szecső Kovács Zoltán táncos tanítványai, Rupa Ilona és Páva János népdalénekes, valamint kiállítás nyílt Megvetés és önbecsülés – Igaz történet Üstfoltozóról, Drótostótról és Teknős cigányról címmel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.