EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Nagykanizsa

Mindent kipróbálhattak

Több mint harminc mesterség fogásaival ismerkedhettek meg a kanizsai Szakmák éjszakájának látogatói. A diákok, szüleikkel együtt, kipróbálhatták például a kézi gyalut és a fűrészt, áramkört rakhattak össze, és egy hegesztőrobotot is irányíthattak.

Az NGM által szervezett országos programsorozat azt a célt szolgálja, hogy a családok minél megalapozottabb döntést hozhassanak a továbbtanulásról.


Egy jó szakma biztos egzisztenciát nyújt. Az érdeklődők most a mesterfogásokkal ismerkedhettek (Fotó: Gergely Szilárd)

– Azt szeretnénk, hogy a fiatalok ne csak elméletben, a továbbtanulási brosúrák leírásaiból ismerkedjenek meg az egyes mesterségekkel, hanem a gyakorlatban, testközelből is – fogalmazott Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár. – Emellett próbáljuk azt is bemutatni, hogy egy jó szakma megszerzése biztos egzisztenciát nyújt, hiszen egyre inkább keresik és megbecsülik a jól képzett, motivált szakembereket.

Nagykanizsán, a szakképzési centrumban a húsz zalai hiányszakmából tizennyolcat oktatnak, és természetesen ezeken felül is bőven van választék.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.