2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Minikönyvek tára

Dióbél méretű szakácskönyv, köröm nagyságú verseskötet vagy épp egy kis tenyérnyi Magyarország története. A sort pedig Tari József tudja folytatni, aki pécsi lakásának egyik szobáját szentelte a világ legkisebb könyveinek.

A több száz oldalas minicsodák legidősebb darabja egy 1871-ben, Amerikában készült német nyelvű imakönyv. Ezenkívül pedig 5200 darab díszíti a szoba egyik szegletét, ahol még a polcok is a minikönyvekre vannak szabva. Ezeknél az apróságoknál, amelyek 30 és 76 milliméter közöttiek, még kisebbek is léteznek. Ezeket már mikrokönyveknek hívják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.