EUR: 323,65 Ft
CHF: 287,30 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Miskolc

Miskolcon még a telefon is verset mond!

Miskolcon ebben az évben sem csak egy napon ünnepeljük a magyar költészet napját: március 30-ától mindennap lesz valamilyen „verses” rendezvény a város könyvtáraiban. A VersVonal telefonfülke pedig az ünnep után még egy hétig Lillafüreden várja a szép szavakra és gondolatokra fogékony kirándulókat.

A Miskolcon született költő, Szabó Lőrinc március 31-én látta meg a napvilágot. Ezután mindössze tíz nappal, április 11-én ünnepeljük József Attila születésnapját, a magyar költészet napját. Programokkal kötik össze a két születésnapot: ezért a városi költészetnapi ünnepség szervezője, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár minden napra kínál verses rendezvényt!


Költészetnapi programok Lillafüreden – fotó Lokál

 

Lesz irodalmi est, versillusztrációs kiállítás, foglalkozás iskolásoknak és alkalmi totó is. Április 11-én, a hagyományokhoz híven, délelőtt 11 órakor Lillafüreden, József Attila Óda című versének születési helyén találkozik a város közönsége.

A rendezvény A költészet hatalma címet kapta. Ugyanis ekkor adják át a közönségnek a VersVonalat – azt a telefonfülkét, amelynek ha felemeljük a kagylóját, nem vonalat ad, hanem vers szólal meg benne. A fülke egy hétig marad Lillafüreden, azután a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár előtt várja azokat, akik ilyen módon szeretnének telefonálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.