2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Kecskemét

Miskolcon mutatják be Ittzés Tamás ragtime-operáját

A tavalyi JAZZ Főváros Fesztiválon már hallhattunk belőle ízelítőt, de június 18-án, a Miskolci Operafesztiválon lesz a bemutatója Ittzés Tamás Lutherek című ragtime-operájának. A darabot a debreceni Csokonai Színház előadásában láthatja a nagyérdemű.

Mint megtudtuk, a következő évad folyamán lesz még 10-15 előadás Debrecenben. A főbb szerepeket Biri Gergely, Nagy Kíra és Mudrák Mariann énekli, a zenekar elsősorban a Bohémek és a Debreceni Dixieland zenészeiből áll össze. A rendező Gemza Péter.


Ittzés Tamás

– Lesz persze kórus és tánckar is – tájékoztatott minket a szerző, Ittzés Tamás. – A jelmeztervek kezdeményeit már láttam, a díszletekről is értekeztünk, szerintem nagyon jók lesznek. Már várom, hogy elkezdődjön az érdemi munka.

A Lutherek Martin Luther King és Luther Márton gondolataiban, tanításaiban azonosságot kereső és felmutató jazzszíndarab, amelyet a reformáció 500. évfordulójára írt Ittzés Tamás.  

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.