2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Nagykanizsa

Mór újra megmutatta

A vívó Eb-után egy hónappal (amelyen egyéni bronzot és csapataranyat szerzett) ismét nemzetközi pástra lépett Milassin Mór, a kanizsaiak kiváló kardozója. Ezúttal a kadet világbajnokságon szerepelt, ahol a 12. helyen zárt, a váltó tagjaként pedig a 7. helyen végzett.

A plovdivi vb csoportkörében Mór ugyanolyan impozáns teljesítményt nyújtott, mint az Eb-n: 5 győzelemmel és egy vereséggel simán továbblépett, a 32-be jutásért pedig leiskolázta kazah ellenfelét (15:5). A következő körben körömrágós meccset vívott az ausztrál Andrews-zal (15:14). A Magyar Vívó Szövetség beszámolója szerint ellenfele a kontinense nemzeti állatától ellopott taktikával, hatalmas ugrásokkal támadt rá a kanizsai fiatalra, aki azért végül megtalálta az ellenszert a „kengurutaktikával” szemben. Mór tehát megtette a kötelességét és mehetett a nyolcaddöntőbe, ahol aztán a belga De Ridder megállította (6:15), így végül a Nagykanizsai TE 1866 versenyzője 98 induló közül a 12. helyen zárt, a legjobb magyarként.


Milassin Mór (balra) szerepelt a legjobban férfi kardozóink közül (Fotó: Magyar Vívó Szövetség)

A világbajnokságon – ellentétben az Eb-vel – csapatversenyt nem rendeznek, van azonban váltó, amelyben hatan, más és más fegyvernemből alkotnak egy gárdát. A magyar különítményben helyet kapott Milassin Mór is, aki így hozzájárult ahhoz, hogy a válogatott bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben viszont Koreától kikaptak a magyarok, így az 5–8. helyért küzdhettek. Mórék az olaszoktól vereséget szenvedtek, az ukránokat viszont legyűrték, így a 7. helyen fejezték be a viadalt.

A magyar kadet válogatott amúgy kiválóan szerepelt, egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel az éremtáblázat második helyén végzett.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.