EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb Pécs

Mozdonnyal viszik hírét Pécsnek

Egy „ünnepi ruhába” öltöztetett mozdony is emléket állít az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetemnek. A Siemens Taurus típusú jármű 2018. szeptember 1-jéig közlekedik majd ilyen díszítéssel, hogy hírét vigye Magyarország első egyetemének.

A mozdony hazánk és Ausztria vasútvonalain mintegy 340 ezer kilométert tesz majd meg, ami annyi, mintha nyolc és félszer megkerülné a Földet. Pécsen egyébként számos színes programmal készülnek a jubileumi évben, mely a tudományos konferenciáktól a világszínvonalú hangversenyig széles palettán szolgálhatja a hazai felsőoktatás és a magyar kultúra népszerűsítését.


 

Tudta? Szeptember 1-jét az 1367-es pécsi egyetemalapítás emléknapjává és a Magyar Felsőoktatás Napjává nyilvánították Fotó: Csortos Szabolcs PTE

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.