EUR: 325,73 Ft
CHF: 279,81 Ft
2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Pécs

Mozdonnyal viszik hírét Pécsnek

Egy „ünnepi ruhába” öltöztetett mozdony is emléket állít az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetemnek. A Siemens Taurus típusú jármű 2018. szeptember 1-jéig közlekedik majd ilyen díszítéssel, hogy hírét vigye Magyarország első egyetemének.

A mozdony hazánk és Ausztria vasútvonalain mintegy 340 ezer kilométert tesz majd meg, ami annyi, mintha nyolc és félszer megkerülné a Földet. Pécsen egyébként számos színes programmal készülnek a jubileumi évben, mely a tudományos konferenciáktól a világszínvonalú hangversenyig széles palettán szolgálhatja a hazai felsőoktatás és a magyar kultúra népszerűsítését.

 

Tudta? Szeptember 1-jét az 1367-es pécsi egyetemalapítás emléknapjává és a Magyar Felsőoktatás Napjává nyilvánították Fotó: Csortos Szabolcs PTE

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.