EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Tatabánya

Munkásszálló lesz a szellemházból

Újabb kihasználatlanul álló épület telhet meg ismét élettel a városban. A „Tatabánya, ahol otthonra találsz” program keretében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komáromi úti székháza mögött üresen álló egykori főiskolai kollégiumból néhány hete munkagépek zaja szűrődik ki.

Megkezdődött az épület felújítása, hiszen hamarosan több mint 200 új lakója is lehet. A városban hiánypótló munkásszálló kialakításáról Schmidt Csaba polgármester és dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke számolt be a helyszínen. A városvezető hangsúlyozta: ez a beruházás különösen fontos a Jó szerencsét! Emlékév derekán, hiszen a település elmúlt 120 éve jól példázza, hogy ebben a régióban mindig a munka becsülete, az itt élők és dolgozók tudása és szorgalma biztosította a gyarapodást.


– Az első csille szenet sok millió tonna követte, és országos viszonylatban is egyedülálló mértékű és gyorsaságú fejlődés indult be, az ország minden szegletéből érkeztek az új munkavállalók, a MÁK Rt. pedig sorra építette a bérlakásokat és a munkásotthonokat – fogalmazott Schmidt Csaba. – Napjainkban Tatabányát ismét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településeként tartják számon. Az utóbbi esztendőkben több mint 3000 új munkahely jött létre, melynek köszönhetően az ipari parkban dolgozók száma mára már meghaladja a tízezret. A növekedés azonban új kihívásokat is generált, ezeknek pedig csak úgy tudunk megfelelni, ha segítjük a munkavállalók szálláshoz jutását.

A munkásszálló koncepciójának kidolgozásával, a megfelelő helyszín felkutatásával, majd a projektet megvalósító gazdasági társaság létrehozásával a T-Szol Zrt.-t bízták meg: így jött létre a T-Ház Kft.


– Tavaly hoztuk létre a projektet megvalósító gazdasági társaságot egy külső befektető partnerrel közösen – mondta el Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke. – Az épület teljes körű felújításon esik át: a víz- és villanyhálózatot, valamint a fűtési rendszert is korszerűsítjük. Kettő–négy ágyas szobákat alakítunk ki, amelyek saját fürdőszobával is rendelkeznek majd.

Az összesen közel félmilliárd forintos fejlesztés munkálatai négy-öt hónapot vesznek igénybe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.