2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Munkásszálló lesz a szellemházból

Újabb kihasználatlanul álló épület telhet meg ismét élettel a városban. A „Tatabánya, ahol otthonra találsz” program keretében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komáromi úti székháza mögött üresen álló egykori főiskolai kollégiumból néhány hete munkagépek zaja szűrődik ki.

Megkezdődött az épület felújítása, hiszen hamarosan több mint 200 új lakója is lehet. A városban hiánypótló munkásszálló kialakításáról Schmidt Csaba polgármester és dr. Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke számolt be a helyszínen. A városvezető hangsúlyozta: ez a beruházás különösen fontos a Jó szerencsét! Emlékév derekán, hiszen a település elmúlt 120 éve jól példázza, hogy ebben a régióban mindig a munka becsülete, az itt élők és dolgozók tudása és szorgalma biztosította a gyarapodást.


– Az első csille szenet sok millió tonna követte, és országos viszonylatban is egyedülálló mértékű és gyorsaságú fejlődés indult be, az ország minden szegletéből érkeztek az új munkavállalók, a MÁK Rt. pedig sorra építette a bérlakásokat és a munkásotthonokat – fogalmazott Schmidt Csaba. – Napjainkban Tatabányát ismét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településeként tartják számon. Az utóbbi esztendőkben több mint 3000 új munkahely jött létre, melynek köszönhetően az ipari parkban dolgozók száma mára már meghaladja a tízezret. A növekedés azonban új kihívásokat is generált, ezeknek pedig csak úgy tudunk megfelelni, ha segítjük a munkavállalók szálláshoz jutását.

A munkásszálló koncepciójának kidolgozásával, a megfelelő helyszín felkutatásával, majd a projektet megvalósító gazdasági társaság létrehozásával a T-Szol Zrt.-t bízták meg: így jött létre a T-Ház Kft.


– Tavaly hoztuk létre a projektet megvalósító gazdasági társaságot egy külső befektető partnerrel közösen – mondta el Hidas János, a T-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke. – Az épület teljes körű felújításon esik át: a víz- és villanyhálózatot, valamint a fűtési rendszert is korszerűsítjük. Kettő–négy ágyas szobákat alakítunk ki, amelyek saját fürdőszobával is rendelkeznek majd.

Az összesen közel félmilliárd forintos fejlesztés munkálatai négy-öt hónapot vesznek igénybe.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.