2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Belföld

Nagy Futam: Ötödször rendezik meg a technikai sportok fesztiválját

Ötödször rendezik meg a Nagy Futam elnevezésű autó- és motorsport-bemutatót Budapest belvárosában hétfőn.

A Városháza Parkban található paddock már vasárnap 10 órától látogatható lesz. Hétfőn az autók a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Oktogon, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút útvonalon fognak haladni. A délelőtti program 10 órától 12.50-ig, a délutáni 14 órától 16.20-ig tart majd.


A Nagy Futamon pályaautók, valamint autokrossz-, ralikrossz-, tereprali-, rali-, kamion- és driftversenygépek is feltűnnek majd. DTM-autóba ül többek között a korábbi F1-es pilóta, Timo Glock, NASCAR-autóval tart bemutatót például Gerhard Berger. Formula Renault versenyautóval száguld majd az eddigi egyetlen magyar Forma-1-es versenyző, Baumgartner Zsolt, és a WTCC-s Michelisz Norbert is felvonul.

Az esemény délelőtt és délutáni csúcspontjaiként két aktív F1-es versenyző, Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo lesz látható: a világbajnoki címvédő Mercedes finn pilótája egy 2014-es vb-győztes autóval, míg az ausztrál Ricciardo – aki három éve már itt volt a Nagy Futamon – szintén világbajnok autóval, a 2011-es Red Bull-lal érkezik az eseményre.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Nagy Viktor: A lelkiismeret nem a lúzereké

  Épp a Legyetek jók, ha tudtok próbáján értük utol Nagy Viktort, az Újszínházban színpadra állított Bizánc rendezőjét. A darab kapcsán beszélgettünk lelkiismeretről, bátorságról és lúzerségről és arról, hogy miért aktuális ma is Konstantin császár története, és az miért mutat túl napjaink muszlim-kérdésén.

 • Sportos Télapók

  Sportos Télapók

  Télapónak öltözött futók lepték el hétvégén Budapestet, ahol a tizenötödik alkalommal rendezték meg a jótékonysági Mikulás Kocogás versenyt.

 • Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  Maul Pincészet – D’Art Maul 2016 Magnum

  A pince tulajdonosa ezt a bort azoknak ajánlja, akik művészi módon húzzák ki a dugót a palackból, úgy kínálják , mint ajándékot az érzékeknek és elegáns mozdulattal forgatják a poharat.

 • Tovább nő a családok támogatása

  Tovább nő a családok támogatása

  Jövőre minden eddiginél több forrást fordít a kormány a családokra, és további jelentős lépések várhatók, amennyiben a magyar emberek a nemzeti konzultáción megerősítik a kormány elképzeléseit.