2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Nagykanizsa

Nagy lépés az arany felé

A Nagykanizsa nyerte a tavasz csúcsrangadóját a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, és így megtartotta vezető helyét a tabellán, de Gombos Zsolt alakulatára még hat kemény meccs vár a remélt aranyéremig vezető úton, és bár most a Nemesapáti lépéshátrányba került, nyilván Kovács Imre gárdája sem mondott le az elsőségről.

A húsvétvasárnapi derbin a kanizsaiak – főleg a második félidőben – egyértelműen a Csács-NSE fölé kerekedtek, s végül a Szalai buktatásáért megítélt büntetőt értékesítő Nagy Gergő találatával elvitték a három pontot Nemesapátiból.


– Az volt a legfontosabb taktikai utasítás, hogy győzzünk – fogalmazott a megnyert rangadó után Gombos Zsolt vezetőedző. – Az első félidőben más játékrendszerben játszottunk, de aztán váltottunk, és a második 45 percben már jobban koncentráltunk. Kijött az erőnléti különbség is, szerintem ez volt a döntő, no meg az, hogy a fiúk jobban akarták a győzelmet az ellenfelüknél.

A tréner azt mondta: számukra tulajdonképpen most kezdődik a bajnokság, hiszen kőkemény sorozat vár rájuk. Az első részcélt teljesítették, ugyanis az volt a feladat a gárda számára, hogy a Gellénháza-Nemesapáti rangadókból pozitívan jöjjön ki, és maradjon a tabella élén. Nos, ez a négy pont megszerzésével sikerült.


– Ám még nincs a kezünkben az aranyérem, keményen kell dolgoznunk a folytatásban is – szögezte le a szakvezető. – Változatlanul heti négy edzéssel készülünk a pontvadászat hajrájára, ahol nagyon nehéz meccsek várnak ránk.

Csapatkép a siker után – mindenki megdolgozott a három pontért (Fotó: Gergely Szilárd)

A sorsolás úgy hozta, hogy a Nagykanizsának és a Csácsnak ugyanazokkal a csapatokkal kell megküzdenie a folytatásban, vagy ahogyan Gombos Zsolt megfogalmazta: „a Csács adja nekünk az ellenfeleket”. Vagyis sorrendben a Semjénháza, a Kiskanizsa, a Lenti, a Csesztreg, a Türje és a Szepetnek ellen kell meccselnie mindkét együttesnek, egy-egy hét eltéréssel. S az utolsó Türje kivételével valamennyi összecsapás rangadó lesz, hiszen ezek a csapatok a bajnokság felsőházához tartoznak, egy részük még a dobogó harmadik fokáért küzd.

A forma és a számmisztika mindenesetre kanizsai aranyat ígér. Aki hisz a statisztikákból levonható következtetésekben, azt megerősítheti, hogy az elmúlt évtizedek nagy részében a 7-re végződő esztendőkben a „megye egyes” pontvadászatokat rendre nagykanizsai alakulatok nyerték. Az 1957-es NB III-as osztályozót a Nagykanizsai Építők, a 1976–77-es, majd az 1996–97-es megyei bajnokságot a MÁV Nagykanizsai TE, a 2006–2007-est pedig az NTE 1866 MÁV.  Ezek alapján (is): 2016–2017-ben az UFC Nagykanizsán a sor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.