EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Tatabánya

Nagy segítség lenne egy európai szintű aréna

Fantasztikus bravúrt végrehajtva továbbjutott a Grundfos Tatabánya a férfi kézilabda EHF Kupa C csoportjából.

A kék-fehérek a hétvégén a Bundesliga-negyedik Füchse Berlin együttesét fogadják a negyeddöntők első meccsén a győri Audi Arénában, majd egy hét múlva Berlinben. Marosi László szerint szuper körülmények között játszhatnak a mieink, de Győr azért mégsem Tatabánya.


– Elképesztően modern és gyönyörű az Audi Aréna, minden játékos számára öröm ilyen helyen kézilabdázni – fogalmazott a Grundfos Tatabánya KC szakmai elnöke. – Természetesen ezzel együtt ez mégsem igazi hazai pálya, noha szerencsére mindhárom „hazai” meccsre sok tatabányai szurkoló kísérte el a csapatot. Nagyon hálásak is vagyunk azért a buzdításért, amit a drukkerektől kaptak a fiúk: folyamatosan biztatták a csapatot, ez elengedhetetlen volt a győzelmek megszerzéséhez, a továbbjutáshoz.

Néhány éven belül már valóban idehaza játszhatják kézilabdázóink a nemzetközi kupamérkőzéseket, hiszen a tervezett multifunkcionális csarnok erre lehetőséget teremt.


– Hatalmas segítség lenne nekünk ez a létesítmény, nagyon várjuk, hogy elkészüljön – mondta a klubvezető. – Nyilván a szurkolók is így vannak ezzel. Azt gondolom, rengeteget adhat egy klub számára az infrastruktúra: egy ilyen modern, hatezer fős csarnok, amilyet Tatabányára terveznek, nagy lökést adhat a csapatnak és a drukkereknek is. A játékosok számára is imponáló és motiváló környezet lehet, de a szurkolók kiszolgálásában is új szintre léphetünk. Az utolsó győri mérkőzésünkön, a Magdeburg ellen 2246 néző volt a lelátókon, így okkal gondolhatjuk, hogy Tatabányán megtöltjük majd a csarnokot.

A multifunkcionális csarnok a nemzetközi kézilabda-mérkőzések megrendezése mellett akár világversenyek megtartására is lehetőséget nyújtana.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.