EUR: 309,21 Ft
CHF: 285,10 Ft
2017. június 23., péntek
Zoltán

Egyéb Tatabánya

Nagy segítség lenne egy európai szintű aréna

Fantasztikus bravúrt végrehajtva továbbjutott a Grundfos Tatabánya a férfi kézilabda EHF Kupa C csoportjából.

A kék-fehérek a hétvégén a Bundesliga-negyedik Füchse Berlin együttesét fogadják a negyeddöntők első meccsén a győri Audi Arénában, majd egy hét múlva Berlinben. Marosi László szerint szuper körülmények között játszhatnak a mieink, de Győr azért mégsem Tatabánya.

– Elképesztően modern és gyönyörű az Audi Aréna, minden játékos számára öröm ilyen helyen kézilabdázni – fogalmazott a Grundfos Tatabánya KC szakmai elnöke. – Természetesen ezzel együtt ez mégsem igazi hazai pálya, noha szerencsére mindhárom „hazai” meccsre sok tatabányai szurkoló kísérte el a csapatot. Nagyon hálásak is vagyunk azért a buzdításért, amit a drukkerektől kaptak a fiúk: folyamatosan biztatták a csapatot, ez elengedhetetlen volt a győzelmek megszerzéséhez, a továbbjutáshoz.

Néhány éven belül már valóban idehaza játszhatják kézilabdázóink a nemzetközi kupamérkőzéseket, hiszen a tervezett multifunkcionális csarnok erre lehetőséget teremt.

– Hatalmas segítség lenne nekünk ez a létesítmény, nagyon várjuk, hogy elkészüljön – mondta a klubvezető. – Nyilván a szurkolók is így vannak ezzel. Azt gondolom, rengeteget adhat egy klub számára az infrastruktúra: egy ilyen modern, hatezer fős csarnok, amilyet Tatabányára terveznek, nagy lökést adhat a csapatnak és a drukkereknek is. A játékosok számára is imponáló és motiváló környezet lehet, de a szurkolók kiszolgálásában is új szintre léphetünk. Az utolsó győri mérkőzésünkön, a Magdeburg ellen 2246 néző volt a lelátókon, így okkal gondolhatjuk, hogy Tatabányán megtöltjük majd a csarnokot.

A multifunkcionális csarnok a nemzetközi kézilabda-mérkőzések megrendezése mellett akár világversenyek megtartására is lehetőséget nyújtana.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.