EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Egyéb Békéscsaba

Nagyköveti látogatás

A Belga Királyság magyarországi nagykövete, Marie-France André látogatott a napokban Békéscsabára. A hölgy először járt a városban, ezért Szarvas Péter polgármester körbevezette a településen, bemutatta a már megvalósult és a tervezett fejlesztéseket, mindezt azzal a céllal, hogy Békéscsaba a jövőben befektetési célpont lehessen.

Szarvas Péter a látogatással kapcsolatban elmondta, a kapcsolatteremtés volt a legfontosabb üzenete ennek a találkozónak, igen tartalmas beszélgetést folytattak a felek. A nagykövet asszony tisztában van a gazdasági folyamatokkal, pontosan tudta, hogy egy leendő befektető milyen kérdéseket tenne fel. A tárgyalás során a polgármester felvázolta a város fejlődési pályáját, melynek véleménye szerint jelenleg a felénél tartunk. A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a település kész arra, hogy újabb befektetőket fogadjon.


A Belga Királyság magyarországi nagykövete Békéscsabára látogatott, tiszteletére kitűzték a városházára a belga nemzeti lobogót

A város vonzereje folyamatosan növekszik, hiszen az elérhetősége is egyre könnyebb: elindult az M44-es gyorsforgalmi út építése, várhatóan fejlődni fog a reptér, egy vasúti konténerterminál is létesülhet még a városban, ami szintén növelheti a befektetői vonzerőt. Az önkormányzat várhatóan két különböző helyszínen is fejleszt, illetve alakít ki ipari befektetők számára fontos területeket.

Marie-France André, a Belga Királyság magyarországi nagykövete és Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

A tárgyalások folytatódnak, ugyanis a polgármester meghívást kapott olyan őszi rendezvényekre, ahol belga cégek és befektetői ügynökségek vezetőivel találkozhat. Szarvas Péter szerint ezeket az esélyeket mindenképpen ki kell használni, mert sosem lehet tudni, melyik kapcsolat, beszélgetés járul hozzá a város további fejlődéséhez.

Kapcsolódó Cikkek