2018. március 20., kedd
Klaudia,

Egyéb Békéscsaba

Nagyköveti látogatás

A Belga Királyság magyarországi nagykövete, Marie-France André látogatott a napokban Békéscsabára. A hölgy először járt a városban, ezért Szarvas Péter polgármester körbevezette a településen, bemutatta a már megvalósult és a tervezett fejlesztéseket, mindezt azzal a céllal, hogy Békéscsaba a jövőben befektetési célpont lehessen.

Szarvas Péter a látogatással kapcsolatban elmondta, a kapcsolatteremtés volt a legfontosabb üzenete ennek a találkozónak, igen tartalmas beszélgetést folytattak a felek. A nagykövet asszony tisztában van a gazdasági folyamatokkal, pontosan tudta, hogy egy leendő befektető milyen kérdéseket tenne fel. A tárgyalás során a polgármester felvázolta a város fejlődési pályáját, melynek véleménye szerint jelenleg a felénél tartunk. A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően a település kész arra, hogy újabb befektetőket fogadjon.


A Belga Királyság magyarországi nagykövete Békéscsabára látogatott, tiszteletére kitűzték a városházára a belga nemzeti lobogót

A város vonzereje folyamatosan növekszik, hiszen az elérhetősége is egyre könnyebb: elindult az M44-es gyorsforgalmi út építése, várhatóan fejlődni fog a reptér, egy vasúti konténerterminál is létesülhet még a városban, ami szintén növelheti a befektetői vonzerőt. Az önkormányzat várhatóan két különböző helyszínen is fejleszt, illetve alakít ki ipari befektetők számára fontos területeket.

Marie-France André, a Belga Királyság magyarországi nagykövete és Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

A tárgyalások folytatódnak, ugyanis a polgármester meghívást kapott olyan őszi rendezvényekre, ahol belga cégek és befektetői ügynökségek vezetőivel találkozhat. Szarvas Péter szerint ezeket az esélyeket mindenképpen ki kell használni, mert sosem lehet tudni, melyik kapcsolat, beszélgetés járul hozzá a város további fejlődéséhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.