2018. július 20., péntek
Illés

Egyéb Pécs

Nagyobb teljesítmény, kár nélkül

Olyan hiánypótló kiválósági központot alakítanak ki Pécsett, amelynek fókuszában a sportteljesítmény és az egészség áll.

A Pécsi Tudományegyetem vezetésével megvalósuló projekt célja, hogy a sportolók teljesítményét úgy növeljék, hogy az ne legyen káros az egészségükre. Ez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy még jobban teljesítsenek a magyar él- és parasportolók a világversenyeken.


Kutatásra és eszközbeszerzésre négy év alatt 1,4 milliárd forintot költhetnek el.

A Pécsi Tudományegyetem már meglévő eszközparkjának és kutatói körének bővítésével, a tudományos kutatások segítségével gyakorló szakemberek számára is hasznosítható eredményeket céloznak meg, amelyek hozzájárulnak a sportakadémiák, klubok, egyesületek még hatékonyabb működéséhez.

Több száz, laboratóriumi körülmények között és pályatesztek során elvégzett teljesítménydiagnosztikai mérésre, valamint biológiai minták molekuláris szintű feldolgozására kerül majd sor a projektben. Az így nyert információkkal lehetőség nyílik, hogy még pontosabb edzésterveket alakítsanak ki a sportolók számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.