EUR: 311,03 Ft
CHF: 265,36 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Extra

Nagyon beindult Ivanka Trump divatmárkája

Látványosan, majdnem 61 százalékkal emelkedtek az Ivanka Trump ruházati márka eladásai tavaly – közölte a cég, amely többek közt az amerikai elnök lányának divatáruit gyártja.

A G-III Apparel csoport hétfőn közzétett friss éves jelentése a 2016 februárja és 2017 januárja közötti időszak eladási bevételeit tartalmazza, ez pedig azt jelenti, hogy az idei február adatai nem szerepelnek benne.


Ekkor szüntette meg a Nordstrom és a Neiman Marcus áruházlánc a Trump-ruhák és -kiegészítők forgalmazását a Grab Your Wallet (Ragadd meg a pénztárcáját) elnevezésű bojkottkampány nyomására. A mozgalom felsorolja, mely cégek támogatják Donald Trumpot vagy árusítanak hozzá köthető termékeket.

Az áruházak döntése nagy vihart kavart, Kellyanne Conway, Trump kommunikációs tanácsadója egy televíziós interjúban arra szólította fel a nézőket, hogy vásárolják Ivanka Trump márkáját.


A vizsgált időszakban az Ivanka Trump-termékek 47,3 millió dolláros bevételt hoztak, az előző pénzügyi évben 28,4 milliót.

A jelentés ellentmondani látszik a Nordstrom magyarázatának, mely szerint a csökkenő eladások miatt vették le a polcokról az Ivanka Trump-ruhákat.

Kapcsolódó Cikkek