EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

Nastese Budapesten magyarázta meg konstancai botrányát

Egyszerű félreértésnek nevezte Ilie Nastase a konstancai Románia-Nagy Britannia FED-Kupameccsen történt incidenest. A Budapesten vendégeskedő 70 éves teniszlegenda szerint ő csak mindenáron meg akarta védeni csapata érdekeit.

Mint ismert, a biztonságiak vezették ki a konstancai teniszközpontból  Ilie Nastasét, a román FED-kupa-kapitányt. Az egykori kétszeres Grand Slam-győztes játékos durva szavakkal illette a magyar származású Johanna Kontát a Sorana Cirstea elleni találkozóján, miután a britek sérelmezték, hogy játék közben bekiabálnak a nézők. A hajdani román csillag beszólt a brit kapitánynak, Anne Keothavongnak is, és seggfejnek nevezte a mérkőzésvezetőt, miközben folyamatosan pocskondiázta a brit újságírókat. Utóbbiak bűne az volt, hogy megírták, Nastase a válogatott teniszmérkőzés előtti sajtókonferencián Serena Wil­liams születendő gyerekének színén – tejcsokoládé – gúnyolódott.


Nos, Nastase Budapesten magyarázta meg a konstancai  helyzetet, hiszen a román Fed kupa csapat kapitánya a fővárosban ma kezdődött 150 millió forint összdíjazású salakpályás ATP-tornán vendégeskedik.

– A borányokkal lehet eladni a lapokat, s ugye az elmúlt negyven évben elég sokszor kapcsolták össze a nevemet mindenféle ügyekkel – mondta a 70 évesen is fiatalos teniszező. – Egyébként csupán arról volt szó, hogy megpróbáltam megvédeni a játékosaimat, hiszen kapitányként az a dolgom, hogy mindenáron kiálljak mellettük.


Nastase egyébként megjegyezte, hogy míg a román főváros lett az egykori budapesti női torna új otthona, addig a a korábbi bukaresti férfi torna idén a magyar fővárosba költözött.

– Ahogy láttam remek házigazda a magyar szövetség, s nyilván évről, évre jobb lesz a torna – folytatta Nastase. – S ahogy hallom, jövőre talán a Margitszigeten rendezik a versenyt, ott, ahol, alig tizenhat évesen én is pályára léphettem. Az méltó otthona lehet egy ilyen nagy viadalnak.

Kapcsolódó Cikkek