EUR: 323,71 Ft
CHF: 277,63 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Navracsics Tibor: Az EU nem tervez eljárást Magyarország ellen

Navracsics Tibor az Origo.hu kérdésére, miszerint tervez-e eljárást Magyarország ellen az Európai Unió. Határozott nemmel válaszolt.

Mint mondta, politikai párbeszéd van a bizottság, az Európai Unió, a tagok és Magyarország között. Nem áll fent az a helyzet, mint Lengyelország esetében, akik elutasítják a párbeszédet. A bizottság azt is kimondta, hogy Magyarországon a demokrácia nincs fenyegetve.

Azt mondta, folynak bizonyos vizsgálatok, mint minden tagállammal szemben. A felsőoktatási törvénymódosítást jogászok vizsgálják, ki fogják deríteni, hogy az uniós jogokkal összeegyeztethető-e a módosítás.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Lebegés

  A nap képe: Lebegés

  A Cirkuszok Éjszakáján különleges műsorral tisztelegtek a 125 éves Fővárosi Nagycirkusz és a cirkuszművészet hagyományai, legendái előtt az Atlantic Flight – Nagycirkuszi Utazás vízi cirkuszának sztárjai, akik elképesztő mutatványokkal kápráztatták el a nézőket.

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.