2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb IV.kerület

Ne hagyja ki a Káposztásmegyeri Napot!

Kézműves-foglalkozás, Tarzan Sátor, Állatmentő Liga, Rex Állatsziget, Észak- pesti Kutyás Szolgálat – Kutya Guru, MagicBox. Ahogy azt már megszokhatták az újpestiek, a kerület rendezvényein nem csupán a színpadon folyamatosak a programok, így az április 29-i Káposztásmegyeri Napon és a Futó és Kerékpáros Fesztiválon sem lesz ez másképp.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a gyerekek kedvencei, azaz a felfújható szabadtéri játékok, a vidámpark, a dodzsem most sem hiányozhat majd, mint ahogy a Toma és Csapata is ott lesz Káposztásmegyeren. Ők azok, akik 1993 óta elevenítik fel a régi korok játékait, és már több újpesti rendezvényen is találkozhattunk velük, hiszen a gyerekeket történeti játékokkal, játékos haditettekkel repítik vissza a lovagi korba.
Természetesen a kicsiket kézműves-foglalkozás is várja, lesz ragasztás, hajtogatás, színezés, minden, amiben kiélhetik kreativitásukat.

A gyerekek és a felnőttek is jól szórakozhatnak a Káposztásmegyeri Napon

A méltán híres újpesti állatmentőkkel is találkozhatunk a rendezvényen. Bemutatják, hogy néz ki a belülről az az autó, amellyel már annyi állat életét mentették meg, és mesélnek munkájuk szépségeiről, hogy hogyan váltak az ország legismertebb állatmentőivé. Mivel Újpest az egyik legállatbarátabb városrész, nem csoda, hogy itt van az ország egyik legismertebb állatmenhelye is, amelyet már nem is menhelyként, hanem állatszigetként ismer mindenki. A Rex Állatsziget munkatársai megmutatják, hogy egy nem fajtiszta, örökbe fogadott kutya is képes bármit megtanulni, együttműködni a gazdájával.
Természetesen Magyarország legnagyobb szabadtéri családi játszóparkja sem maradhat ki a bulikból, így a Tarzan Parkban hatalmas sátorral várják a gyerekeket, ahol ízelítőt kapnak a park önfeledt, játékos hangulatából.
És idén is lesz futó és kerékpáros fesztivál: a lelkes jelentkezők a nap folyamán különböző távokon adhatnak számot felkészültségükről.

Mindezek mellett a színpadon neves fellépők szórakoztatják a közönséget, a nap során fellép az Alma együttes, Oláh Gergő, Opitz Barbara és Kovács Kati is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.