EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,71 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb VII.kerület

Ne keressék! Elköltözött

Nem csak Erzsébetváros, a főváros egyik kedvelt teátruma az Örkény Színház, amely a nézőtér felújítása miatt őszig a Városmajorba költözött.

Hiába kopogtat mostantól a színházkedvelő a főváros egyik legizgalmasabb pontján, az Erzsébetváros és a Belváros metszéspontjában húzódó kávéházi negyedben működő Örkény Színház Madách téri ajtaján: a teátrum őszig nem üzemel.


A hangulatos kisszínház elődjétől, a Madách Kamarától örökölte nézőterét, amely mostanra bizony elöregedett. Április 1-jén a színház művészei és dolgozói közösen szerelték le a székekről azokat a kis réztáblákat, amelyek az ülőhelyet egykor „megváltó” támogatók nevét jelezték. Őszre a megújított térbe új székek kerülnek.

(fotók: MTI)

A teátrum addig a Városmajorban működik. A tavaszi-nyári tervekről Mácsai Pál direktor – április 1. derűjéhez méltóan – egy autóbuszon tartott sajtótájékoztatót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.