EUR: 313,02 Ft
CHF: 272,29 Ft
2018. február 23., péntek
Alfréd

Egyéb VII.kerület

Ne keressék! Elköltözött

Nem csak Erzsébetváros, a főváros egyik kedvelt teátruma az Örkény Színház, amely a nézőtér felújítása miatt őszig a Városmajorba költözött.

Hiába kopogtat mostantól a színházkedvelő a főváros egyik legizgalmasabb pontján, az Erzsébetváros és a Belváros metszéspontjában húzódó kávéházi negyedben működő Örkény Színház Madách téri ajtaján: a teátrum őszig nem üzemel.


A hangulatos kisszínház elődjétől, a Madách Kamarától örökölte nézőterét, amely mostanra bizony elöregedett. Április 1-jén a színház művészei és dolgozói közösen szerelték le a székekről azokat a kis réztáblákat, amelyek az ülőhelyet egykor „megváltó” támogatók nevét jelezték. Őszre a megújított térbe új székek kerülnek.

(fotók: MTI)

A teátrum addig a Városmajorban működik. A tavaszi-nyári tervekről Mácsai Pál direktor – április 1. derűjéhez méltóan – egy autóbuszon tartott sajtótájékoztatót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.