2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Negyvenes nők karbantartása

Mihez kezdjen egy harmincas-negyvenes nő – pláne egy-két-három gyermek világra hozatala után – magával, az öntestképével, ha már húszévesen – az esetek 90 százalékában totál indokolatlanul – elégedetlen volt magával?

Kipróbálhat mindenféle valós vagy boszorkányos fogyókúrákat – még az is lehet, hogy sok százezer forintért lead nyolc dekát –, de ettől még nem mozog többet, nem feszülnek az izmai, nem tér vissza az elégedettség.


Erről cseverésztem ismerősömmel, amikor szinte a semmiből odavetette a mondatot: Menjen body balettezni!

Hova?


Body balettre. A MOM Sportnál tartja Juratsek Julianna címzetes magántáncos, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetettje, aki nem mellesleg 25 évet lenyomott a Magyar Állami Operaház színpadán balerinaként. Ismerősöm ezek után elköszönt és otthagyott a dilemmával: mi az a body balett? És legfőképpen: mire jó? Ott vannak a konditermek, pilatesek – minek ide még egy „valami”?

A Facebook-ajánló mindenesetre figyelemfelkeltő:

45 felett is szeretnél formás popsit? Gyere, tornázz velem! A bizonyíték, hogy lehetséges, én vagyok! Ne habozz, gyere! Várlak sok szeretettel! Julcsi”

Elmentem, megnéztem és jelentem, rájöttem: kell ide ez a „valami”. Nagyon is. Juratsek ugyanis ízig-vérig nőies nő, és ezt plántálja a követőibe is: higgy magadban, foglalkozz a testeddel és a lelkeddel, csináld velem a csípőkörzést, a combfeszítést, utánozd a hattyúk szárnymozgását, és visszatér az erő a karodba. Izmaid örömmel élednek fel, mintha azt kiáltanák: hé, eddig ezt miért nem csináltad?

Mert nem volt, aki megmutassa. Juratsek Julianna mosolyogva „kínoz”, táncolva melegíti be a társaságot, mindenkihez van segítő, ösztökélő szava, egyesével javítja a helytelen tartásokat és nem dobálózik szakszavakkal. Tudja jól, hogy a jelenlévők nem profi táncosok. Nem az Opera színpadára készülnek, hanem csak a mindennapjaikban akarják magukat jól érezni.

És tényleg balettoztak a testek. Lágyan, kecsesen, harmonikusan rezdültek, mozdultak egyszerre, és lélekben is töltődtek.

Más arccal mentek ki, mint ahogy beléptek.

Nem hittem volna, hogy ilyet még látni fogok, de úgy látszik, időnként érdemes utánajárni ismerőseink legképtelenebbnek tűnő mondatainak is.

Így találtam rá Juratsek Juliannára, a body balettre és egyre elégedettebb harmincas-negyvenes anyák csapatára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

  • Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.