2017. november 02., csütörtök
Achilles

Belföld

Negyvenes nők karbantartása

Mihez kezdjen egy harmincas-negyvenes nő – pláne egy-két-három gyermek világra hozatala után – magával, az öntestképével, ha már húszévesen – az esetek 90 százalékában totál indokolatlanul – elégedetlen volt magával?

Kipróbálhat mindenféle valós vagy boszorkányos fogyókúrákat – még az is lehet, hogy sok százezer forintért lead nyolc dekát –, de ettől még nem mozog többet, nem feszülnek az izmai, nem tér vissza az elégedettség.


Erről cseverésztem ismerősömmel, amikor szinte a semmiből odavetette a mondatot: Menjen body balettezni!

Hova?


Body balettre. A MOM Sportnál tartja Juratsek Julianna címzetes magántáncos, a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetettje, aki nem mellesleg 25 évet lenyomott a Magyar Állami Operaház színpadán balerinaként. Ismerősöm ezek után elköszönt és otthagyott a dilemmával: mi az a body balett? És legfőképpen: mire jó? Ott vannak a konditermek, pilatesek – minek ide még egy „valami”?

A Facebook-ajánló mindenesetre figyelemfelkeltő:

45 felett is szeretnél formás popsit? Gyere, tornázz velem! A bizonyíték, hogy lehetséges, én vagyok! Ne habozz, gyere! Várlak sok szeretettel! Julcsi”

Elmentem, megnéztem és jelentem, rájöttem: kell ide ez a „valami”. Nagyon is. Juratsek ugyanis ízig-vérig nőies nő, és ezt plántálja a követőibe is: higgy magadban, foglalkozz a testeddel és a lelkeddel, csináld velem a csípőkörzést, a combfeszítést, utánozd a hattyúk szárnymozgását, és visszatér az erő a karodba. Izmaid örömmel élednek fel, mintha azt kiáltanák: hé, eddig ezt miért nem csináltad?

Mert nem volt, aki megmutassa. Juratsek Julianna mosolyogva „kínoz”, táncolva melegíti be a társaságot, mindenkihez van segítő, ösztökélő szava, egyesével javítja a helytelen tartásokat és nem dobálózik szakszavakkal. Tudja jól, hogy a jelenlévők nem profi táncosok. Nem az Opera színpadára készülnek, hanem csak a mindennapjaikban akarják magukat jól érezni.

És tényleg balettoztak a testek. Lágyan, kecsesen, harmonikusan rezdültek, mozdultak egyszerre, és lélekben is töltődtek.

Más arccal mentek ki, mint ahogy beléptek.

Nem hittem volna, hogy ilyet még látni fogok, de úgy látszik, időnként érdemes utánajárni ismerőseink legképtelenebbnek tűnő mondatainak is.

Így találtam rá Juratsek Juliannára, a body balettre és egyre elégedettebb harmincas-negyvenes anyák csapatára.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rekordösszegű előleget kapnak idén a gazdák

    Rekordösszegű előleget kapnak idén a gazdák

    Az agrártámogatások előlegeinek csaknem a felét október végéig már megkapták a termelők, a november 30-ig tartó előlegfizetési időszakban várhatóan rekordösszegű, 200 milliárd forintot meghaladó támogatási előleget utal majd át a gazdák számlájára a kincstár – írja csütörtöki lapszámában a Magyar Idők.

  • Újra 40 százalékon a Fidesz népszerűsége

    Újra 40 százalékon a Fidesz népszerűsége

    A Fidesz támogatottsága a szavazókorú népességben egyetlen hónap alatt 4 százalékpontot nőtt, és 2011 januárja óta először éri el a 40 százalékot – olvasható a Mediánnak a hvg.