EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Miskolc

Néhány napra visszatért a tél

Ítéletidő tombolt országszerte több helyen is a múlt héten. A Bükkben és a Zempléni-hegységben is sorra dőltek ki a fák a nedves talaj, az erős szél és a nagy tömegű hó súlya miatt. Az erdőkben keletkezett károk mértéke egyelőre felbecsülhetetlen.

Visszatért a tél a Bükkben – fotó: Lokál

 

A Zempléni-hegységben több alsóbbrendű közút járhatatlan volt az útra dőlt fák miatt. A Bükkben talán még ennél is rosszabb helyzettel kellett szembenézniük az ott élőknek. Több település (Ómassa, Lillafüred, Répáshuta és Bükkszentkereszt) járművel megközelíthetetlen volt, több napig nem volt áram és mobiltérerő. A veszélyhelyzet miatt a múlt hét szerdáján sokan nem jutottak haza az elzárt településekre, és voltak, akik ezeken a helyeken rekedtek.


Több település is megközelíthetetlen volt – fotó: police.hu

 

Megyeszerte megbecsülhetetlen számú ember, köztük az Északerdő Zrt. számos munkatársa dolgozott az élet- és balesetveszélyes helyzetek felszámolásán. A károk felmérését csak az idő enyhülését követően, a veszélyhelyzetek megszüntetése után tudták megkezdeni. A zord időjárás miatt a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szerelvényei sem közlekedtek.

Téli táj áprilisban a Bükk hegységben – fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.