EUR: 307,97 Ft
CHF: 266,13 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Belföld

Nekiment a székelyeknek a jobbikos

Maréknyi gyöngyön megvehető indiánokhoz hasonlította az erdélyi magyarságot Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének alelnöke, miután az erdélyi Borbély Zsolt Attila, a párt egykori nemzetvédelmi kabinetvezetője élesen bírálta Vona Gábor elnököt, mert a párt a baloldali ellenzékkel egy platformra helyezkedve a Soros-egyetem mellé állt – írta a Magyar Idők.

– Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt – közölte Szotyori-Lázár egy párttársa, Szávay István oldalán reagálva Borbély szavaira. Szerinte a székelyek éppen ezért nem is „érdemelték meg” a kettős állampolgárságot.
– Köreikben a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság – írta.
A Magyar Időknek Szotyori-Lázár Zoltán úgy nyilatkozott: magánvéleményét fenntartja. A vitának teret adó közösségi profil „gazdája”, Szávay István, a parlament jobbikos alelnöke a Magyar Időknek azt mondta: az idézett szöveget nem olvasta, ennek azonban ellentmond, hogy a lap szerint lájkolta Szotyori hozzászólását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem engedünk a 48-ból

    Nem engedünk a 48-ból

    A magyar az furfangos, ravasz, nem szeret veszíteni és éppen ezért felettébb találékony. Ezért a magyaron kiigazodni nagyon-nagyon keveseknek sikerül csupán.

  • Beköltözik az egyetem

    Beköltözik az egyetem

    Hamarosan az Olajág Otthonok lakói is akadémiai hallgatókká válhatnak, a Zsigmond Király Egyetem előadói ugyanis itt is elindítják az Idősek Akadémiája előadás-sorozatát.