2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Belföld

Nekiment a székelyeknek a jobbikos

Maréknyi gyöngyön megvehető indiánokhoz hasonlította az erdélyi magyarságot Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének alelnöke, miután az erdélyi Borbély Zsolt Attila, a párt egykori nemzetvédelmi kabinetvezetője élesen bírálta Vona Gábor elnököt, mert a párt a baloldali ellenzékkel egy platformra helyezkedve a Soros-egyetem mellé állt – írta a Magyar Idők.

– Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt – közölte Szotyori-Lázár egy párttársa, Szávay István oldalán reagálva Borbély szavaira. Szerinte a székelyek éppen ezért nem is „érdemelték meg” a kettős állampolgárságot.
– Köreikben a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság – írta.
A Magyar Időknek Szotyori-Lázár Zoltán úgy nyilatkozott: magánvéleményét fenntartja. A vitának teret adó közösségi profil „gazdája”, Szávay István, a parlament jobbikos alelnöke a Magyar Időknek azt mondta: az idézett szöveget nem olvasta, ennek azonban ellentmond, hogy a lap szerint lájkolta Szotyori hozzászólását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Befuccsolt az aláírásgyűjtés metróügyben

  Befuccsolt az aláírásgyűjtés metróügyben

  Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mivel szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését – jelentették be az ezt kezdeményező pártok képviselői.

 • Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

  Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

  Az iszlámra kacsingató, korábban Allahot is dicsőítő Vona Gábor alaposan elcsodálkozott, amikor a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján váratlanul felcsendült a muszlimok imára hívó éneke, a müezzin.

 • Szótárral segítik a migránsokat Sorosék

  Szótárral segítik a migránsokat Sorosék

  Szószedetet kínál migránsoknak a Soros-hálózat tagjaként működő Nyílt Tudás Alapítvány Németország. A szótár számos betegséget, szociális körülményt felsorol, amelyek segíthetnek egy menekültügyi eljárás sikeres lebonyolításában, vagy megtévesztésében, viszont munkakeresési, nyelvtanulási lehetőségekről érdeklődő kifejezést egyet sem tartalmaz.