2020. április 07., kedd
Herman

Belföld

Nekiment a székelyeknek a jobbikos

Maréknyi gyöngyön megvehető indiánokhoz hasonlította az erdélyi magyarságot Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezetének alelnöke, miután az erdélyi Borbély Zsolt Attila, a párt egykori nemzetvédelmi kabinetvezetője élesen bírálta Vona Gábor elnököt, mert a párt a baloldali ellenzékkel egy platformra helyezkedve a Soros-egyetem mellé állt – írta a Magyar Idők.

– Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt – közölte Szotyori-Lázár egy párttársa, Szávay István oldalán reagálva Borbély szavaira. Szerinte a székelyek éppen ezért nem is „érdemelték meg” a kettős állampolgárságot.
– Köreikben a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság – írta.
A Magyar Időknek Szotyori-Lázár Zoltán úgy nyilatkozott: magánvéleményét fenntartja. A vitának teret adó közösségi profil „gazdája”, Szávay István, a parlament jobbikos alelnöke a Magyar Időknek azt mondta: az idézett szöveget nem olvasta, ennek azonban ellentmond, hogy a lap szerint lájkolta Szotyori hozzászólását.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek