EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 24., vasárnap
Mátyás

Külföld

Nem a svéd terroristát tartóztatták le

Az Aftonbladet értesülése szerint letartóztattak egy embert a pénteki gázolásos merénylet ügyében, aki a svéd napilap szerint bevallotta, hogy ő a tettes, a rendőrség viszont este azt közölte, hogy nem ő vezette a teherautót.

A hatóság megerősítette a letartóztatás hírét, és közölte, hogy megállapították az illető kilétét, és hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő férfira.


A rendőrség szóvivője elmondta: a letartóztatott férfira azért figyeltek fel, mert a délután folyamán feltűnően viselkedett egy üzletben. A hatóság szerint azonos azzal, aki a támadás helyszíne közelében egy biztonsági kamerával készült felvételen látható.

“Egy sor személyt ellenőriztünk, akik felkeltették érdeklődésünket, és letartóztattunk egy embert, aki különösen érdekel minket” – tette hozzá a szóvivő. Korábbi értesülések szerint úgy tudni: lehetséges, hogy az elkövető volt a felvételen. A rendőrség csak annyit közölt: a teherautó vezetőjét még keresik. Az Aftonbladet szerint a férfit Stockholm északi részében fogták el.

Később a svéd hatóságok letartóztattak egy második gyanúsítottat is, közölte az SVT állami televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva szombatra virradóra. Az SVT úgy tudja, hogy az észak-stockholmi Hjulsta külvárosában letartóztatott férfi kapcsolatban áll a másik gyanúsítottal, aki korábban került a hatóságok kezére.

A stockholmi hatóságok ezzel párhuzamosan bejelentették, hogy egy elgázolt ember a kórházban belehalt sérüléseibe, és még 15-öt ápolnak, közülük 9-nek súlyos az állapota. A rendőrség négy halálos áldozatról adott ki tájékoztatást. Kilétüket nem közölték.

Szombaton Svédország középületein félárbócra eresztik a zászlókat.

Kapcsolódó Cikkek