2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Salgótarján

Nem irreális jövőkép a fellendülés

Az Új Palócország Egyesület tavaly kezdte meg térségünk fellendüléséért folytatott munkáját. A Fekete Zsolt polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök által nemrégiben aláírt együttműködési megállapodás véleményük szerint az összefogásról szól, és a legégetőbb problémákat kezeli. Az egyesület ehhez kapcsolódva versenyeket hirdet, hogy úgy szülessen újjá Salgótarján, ahogy azt az itt élők megálmodják.

„Nem irreális jövőkép többé a fellendülés” – olvasható az Új Palócország Egyesület honlapján, ahol az elfogadott programelemek közül szólnak a munkahelyteremtést szolgáló iparterületekről, az oktatásról és az útfejlesztésekről is. A betelepülő vállalatokkal kapcsolatban hangsúlyozzák: működésük megkezdéséig el kell készülnie annak a rejtett emberierőforrás-adatbázisnak, amely tartalmazza a mozgósítható, hazahozható potenciális munkavállalói réteget.


A megyeszékhely belvárosának megújítási ötleteit várják szakemberektől és diákoktól is.

A városközpont-rekonstrukció kapcsán ez olvasható: „Jó iránynak tartanánk, ha a város olyan helyi vagy a megyéből származó tervezők bevonásával valósítaná meg a belváros rekonstrukcióját, akiknek kötődésük van a megyeszékhelyhez. Ennek elősegítése érdekében versenyt fogunk hirdetni, ahol ezek a tervezők lehetőséget kapnak Salgótarjánnal kapcsolatos terveik publikálására. (…) Fontosnak tartjuk a helyi fiatalok megszólítását és bevonását Salgótarján újjáépítésébe, a fejlesztési tervek ugyanis talán az ő életükre gyakorolhatják majd a legnagyobb hatást. Feladatunknak tartjuk a jövőbe vetett hitük megerősítését, hogy lesznek lehetőségeik és életterük szülővárosukban és annak térségében. A középiskolás és gimnáziumi tanulókat (11-12-13. osztály) megszólító kampányunk részeként városimázs-építési céllal versenyt hirdetünk” – vetítette előre az egyesület.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.